Huisregels

ZB kent huisregels die voor iedereen gelden.

Iedereen is welkom in de ZB

We behandelen elkaar en het gebouw met respect. Houd de ruimtes netjes en schoon. Veroorzaak geen (geluids)overlast. Erkende hulphonden mogen mee naar binnen, andere dieren niet. Je mag geen pornografische, gewelddadige, racistische, discriminerende en gokwebsites bekijken of bedreigende beelden en/of teksten maken. Roken en het gebruik van drugs is niet toegestaan.

Eten en drinken mag, behalve in de raadpleegruimte. Blijf ermee uit de buurt van boeken, tijdschriften en apparatuur. Alcoholische dranken en warme maaltijden kun je alleen in het Leescafé gebruiken. Voor je persoonlijke bezittingen zijn er kluisjes op de eerste verdieping. Om jouw en onze veiligheid te bewaken is er in het gebouw permanente camerabewaking.

Een plek waar je kunt delen, genieten, ontmoeten en prettig kunt verblijven

Bij overtreding van deze regels mogen ZB-medewerkers jou uit het gebouw verwijderen, je de toegang ontzeggen of maatregelen nemen die zij op dat moment noodzakelijk achten. In geval van diefstal of gedrag dat daartoe aanleiding geeft, doen wij aangifte bij de politie. Je kunt ZB niet aansprakelijk stellen voor verlies of diefstal van persoonlijke eigendommen.