Opening Het Plein

Meet Ups, voorleesactiviteiten, Standplaats Zeeland, Taalcafés, creatieve workshops, huiskamerconcerten… een greep uit de evenementen die gaan plaatsvinden op Het Plein in de ZB in Middelburg.

Openingsprogramma 20 en 21 mei

Na de officiële openingshandeling op vrijdag 20 mei door Harald Bergmann, burgemeester van Middelburg, bieden we vanaf 13.30 uur een gevarieerd programma voor jong en oud.

Openingsprogramma
Zo lezen we voor bij De Boekfiets, wordt er geknutseld en kunnen kinderen deelnemen aan de speurtocht ‘Biebvlieg’.

Conservator Marinus Bierens toont oud bezit waar een bijzonder verhaal achter zit.

Nieuwe leden van de bieb krijgen een rondleiding waarbij ook de Schatkamers en de Kluis bezocht worden:

  • Vrijdag om 15.00 uur
  • Zaterdag om 12.00 uur

Daarnaast informeren medewerkers de bezoekers uiteraard graag over het complete aanbod van de ZB.

Op vrijdagmiddag 20 mei treden o.a. op: singer-songwriter Kate Lois (Kunstbende deelnemer) en sneldichter Raymond van de Ven.

Op zaterdag 21 mei vindt hetzelfde programma plaats vanaf 11.00 uur. 

Programma
Vrijdag 20 mei 13.30-16.00 uur
Zaterdag 21 mei 11.00-15.00 uur

Boekfiets: luister en dans mee

Luister mee naar het verhaal 'Ik zou wel een kindje lusten' dat we vertellen bij de Boekfiets. En natuurlijk doen we een dansje op het bewegingsversje van de kleine krokodil.

Wanneer kun je meeluisteren?

Klik op onderstaande data om je direct aan te melden.

Vrijdag 20 mei-15.30 u
Zaterdag 21 mei-11.00 u
Zaterdag 21 mei-13.00 u

 

Pimp je Buckethat | Kunstbende

Ben jij al klaar voor het festivalseizoen of ben je gewoon nog op zoek naar een leuk zomerhoedje? Haal ‘m op* vrijdag of zaterdag op bij onze Kunstbende-stand en geef ‘m jouw persoonlijke touch.

Kunstbende is hét podium voor jong, creatief talent. Members kunnen meedoen aan workshops en de Zeeuwse voorronde van de landelijke wedstrijd. Ook coachen we jong talent en organiseren we regelmatig uitjes naar bijzondere voorstellingen. Kunstbende is een initiatief van ZB en is door heel Zeeland actief.

*Zolang de voorraad strekt.

 

Raymond van de Ven

'Raymond van de Ven was stadsdichter van Middelburg in 2020 en 2021. In die hoedanigheid (raar woord vindt Raymond dat, dat zou hij zelf nooit gebruiken) dichtte hij over wat hem opviel in de Zeeuwse hoofdstad. Soms schreef hij over een valpartij tijdens winterse omstandigheden in de Lange Noordstraat, een andere keer beschreef hij zijn visie op de hedendaagse Middelburgse architectuur. Bijna altijd deed hij dat op een luchtige en humoristische toon. Lachen dus! 

Het leukste aan het dichten vindt hij het optreden zelf en hij vindt het nog leuker als jij daarbij bent. Dat kan op 20 mei aanstaande want dan treedt hij op in de ZB in Middelburg om de feestelijke opening van het activiteitenplein luister bij te zetten. (luister bijzetten, daar houdt Raymond van.)

Hij draagt dan een selectie van zijn gedichten voor, zodat je kan beoordelen of je het net zo leuk vindt zijn gedichten aan te horen als dat hij het vindt om ze voor te dragen.'

Singer-songwriter Kate Lois

Kate-Lois (Kunstbende deelnemer), 16 jaar, speelt op vrijdag haar eigen muziek en zingt diverse covers. Ze schrijft nummers over alles wat haar in het dagelijks leven bezighoudt. Dat is haar manier om haar emoties te verwerken. 

Kate-Lois treedt al sinds haar zevende op tijdens musicals. Sinds haar elfde jaar is ze alleen op gaan treden!

 


Artist impression Het Plein

Hieronder zie je hoe Het Plein er uiteindelijk uit gaat zien.