De Klapbank

De Klapbank

Als je bij ons binnenloopt zie je achterin rechts op de begane grond een aparte ruimte met een schuifdeur: De Klapbank. De naam verwijst naar het bankje waarop de ouderen uit het dorp elkaar opzoeken en met elkaar over van alles praten. De Klapbank in de ZB is een ruimte waar op kleine schaal workshops en cursussen worden gegeven aan en voor 50-plussers. In de Klapbank staat een speciale collectie voor mantelzorgers en je kunt er geheugenspellen doen op een supergrote tablet.

Studiekringen

Een groep van acht tot tien personen komt twee keer per maand samen in ZB om zelf ingebrachte onderwerpen te bespreken. Er zijn inmiddels een aantal studiegroepen van start gegaan en deelname is gratis. Zodra er voldoende nieuwe aanmeldingen zijn starten we een nieuwe groep.

Afspraak maken?

 

Je bent van harte welkom.

 

Cursus oude culturen

Zin om een mini-cursus kunstgeschiedenis te doen? (Kunst)geschiedenis van oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen. Je gaat de verbanden zien tussen de klassieke kunst en cultuur en de hedendaagse kunstuitingen.

Feest van Herkenning!

Samen verhalen over vroeger delen en dierbare 'souvenirs' uitwisselen met leeftijdsgenoten. Dat geeft positieve energie! Daarom organiseert Stichting Feest van Herkenning bijeenkomsten waarbij het ophalen van herinneringen centraal staat. Ook ZB doet mee aan dit project.

Meer informatie