De Klapbank

De Klapbank

Als je bij ons binnenloopt zie je achterin rechts op de begane grond een aparte ruimte met een schuifdeur: De Klapbank. De naam verwijst naar het bankje waarop de ouderen uit het dorp elkaar opzoeken en met elkaar over van alles praten. De Klapbank in de ZB is een ruimte waar op kleine schaal workshops en cursussen worden gegeven aan en voor 50-plussers. In de Klapbank staat een speciale collectie voor mantelzorgers en je kunt er geheugenspellen doen op een supergrote tablet.

Studiekringen

Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die eens per twee weken bij elkaar komt. Elke bijeenkomst duurt zo’n twee uur en start doorgaans met een ‘rondje actualiteiten’. Daarin vertelt iedere deelnemer wat hem of haar in de afgelopen periode heeft geraakt.

Vervolgens wordt er door een van de kringleden een onderwerp gepresenteerd en vaak is er tijdens of na die presentatie de mogelijkheid voor vragen en discussie.

Studiekringen 50-plus

Afspraak maken?

 

Je bent van harte welkom.

 

Contact opnemen

Cursus oude culturen

In februari en maart 2023 starten er nieuwe kunstgeschiedenislessen. In zes bijeenkomsten leer je meer over de kunst en cultuur in het oude
Griekenland.

Er zijn drie cursusgroepen, de cursussen starten op 22 en 24
februari en op 1 maart. Informatie en aanmelden bij docent Ans Leek

Informatie en aanmelden

Feest van Herkenning!

Samen verhalen over vroeger delen en dierbare 'souvenirs' uitwisselen met leeftijdsgenoten. Dat geeft positieve energie! Daarom organiseert Stichting Feest van Herkenning bijeenkomsten waarbij het ophalen van herinneringen centraal staat. Ook ZB doet mee aan dit project.

Meer informatie