Wetenschapsdag 2 oktober 2021

We hebben weer een bomvol programma op onze Wetenschapsdag op zaterdag 2 oktober 2021 van 9.30 tot 16.30 uur. Er is zowel vanuit huis als in verschillende Bibliotheken in Zeeland van alles te doen voor kinderen van 6 tot 12 jaar! Deelname is gratis. Inschrijven voor de (online) workshops kan t/m 15 september.

Workshops online

Doe online vanuit huis – eventueel samen met je vriendjes – mee aan een super toffe workshop. Natuurlijk mét Wetenschapsdoosje met daarin alle benodigde materialen, vooraf af te halen bij een bibliotheek bij jou in de buurt.

Dit zijn de workshops waaruit je kunt kiezen (maximaal 3 per kind):

  • 09.30 uur Glowshow
  • 10.30 uur Statische elektriciteit*
  • 11.30 uur Recherchewerk
  • 13.30 uur Tijd voor Slijm
  • 14.30 uur Onder Druk*
  • 15.30 uur Wetenschap voor detectives

Workshops in de bieb

Sommige van de online workshops kun je ook in de bieb volgen (m.u.v. die met een sterretje). Gezellig samen met andere kinderen lekker knutselen bij het grote scherm met daarop de professor die je alles uitlegt. 

Lees hier over AVG

ZB voldoet als organisatie aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het toestemmingsformulier verwerking persoonsgegevens vind je onderstaand. Aan het eind van het reserveringsproces word je gevraagd hiermee akkoord te gaan.

Mad Science show: Wonderen van beweging

Je kunt ook de grote Wetenschapsshow ‘Wonderen van Beweging’ bezoeken! Stilzitten zit er tijdens deze show niet in. We gaan het namelijk hebben over beweging. De drie wetten van Newton komen op spectaculaire wijze aan bod. Zo demonstreert Bob Balans de 1e en 2e wet. Klaar voor de start en ‘go go go’ op onze super Rocket Car of heuse Hovercraft.

Mede mogelijk gemaakt door: