SchrijfLab

SchrijfLab onder leiding van de Middelburgse schrijfster Anna A. Ros. Iedere woensdag vanaf 13 september van 15.00 tot 17.00 uur.

Op woensdag 13 september 2017 om 15.00 uur start de derde ronde van het SchrijfLab in ZB onder leiding van de Middelburgse schrijfster Anna A. Ros. Hou je van schrijven? Heb je wel eens met de gedachte gespeeld om een boek te schrijven? Pak je pen!

Het SchrijfLab staat open voor iedereen –jong en oud– die (beter) wil schrijven en daarbij graag een steuntje in de rug krijgt. Deelname is gratis. Met een geheel eigen aanpak gaat Anna Ros tot het eind van het jaar in vijftien sessies (wekelijks op woensdag van 15.00 tot 17.00 uur) in op het schrijversvak.

Door middel van trainingen, lezingen, gastoptredens van andere professionals en door een inkijkje te geven in haar eigen schrijfpraktijk. Daarnaast wordt er veel zelf geschreven en geëxperimenteerd met proza en poëzie, maar ook met het gesproken woord. Later dit jaar komt er ook een speciaal SchrijfLab-lesboek uit, om de lessen te ondersteunen.

Het SchrijfLab is inmiddels volgeboekt tot eind van dit jaar.

Schrijflab Special

Wil je een boek schrijven en dat eventueel zelf publiceren of in professionele vorm presenteren aan een uitgever? Dan mag je deze SchrijfLab Special niet missen!

In deze lezing demonstreert de schrijfster Anna A. Ros het gebruik van moderne schrijfsoftware voor MacOS en Windows aan de hand van onder meer de Scrivener software. Dat is software die speciaal ontwikkeld is voor auteurs en allerlei functionaliteit biedt die de bekende tekstverwerkers als Word en Pages missen.

Daarnaast wordt een vergelijking gemaakt met andere speciale schrijfsoftware, ingegaan op het gebruik van de Cloud als alternatief voor de traditionele backup en als middel om de samenwerking met andere auteurs en redacteurs te vereenvoudigen.

Tot slotte gaat Anna aan de hand van haar eigen praktijk in op de mogelijkheid van zelfpublicatie via Printing On Demand (POD) zonder hoge voorinvestering.

• Moderne schrijfsoftware voor pc en Mac (en iPad), een overzicht
• Scrivener demonstratie
• Backup of de Cloud?
• Samenwerking middels de Cloud
• Zelfpublicatie zonder investering

Aanmelden is noodzakelijk. Je hoeft echter geen deelnemer aan het SchrijfLab te zijn voor deze lezing.

9 november 2017, van 19.00 tot 20.30 uur

Writing Lab in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland

Kosten: €7,50 op de avond zelf te voldoen.