PopAanZee Academy

PopAanZee Academy is een bandcoachingstraject, bedoeld voor jonge bands en muzikanten (12–20 jaar) die zich verder willen ontwikkelen op muzikaal en zakelijk gebied. PopAanZee Academy is onderdeel van het landelijke project PopSport en is dus de nieuwe naam voor PopSport Zeeland.

Wat krijg je?

  • Een kick off met alle bands
  • Verschillende masterclasses door coaches zoals bandleden van Mister and Mississippi, DeWolff, After Forever en Navarone
  • Workshops over publiciteit en social media
  • Een showcase in één van de Zeeuwse poppodia
  • Toegang tot het landelijke PopSport Network

Acitiveiten: Showcase PopAanZee op EEFfestival

Op vrijdagavond 15 juni van 20.30-22.30 uur vond de showcase van Popaanzee Academy plaats op het Eindeloos Eiland Festival in Wissenkerke (Noord-Beveland). Het coachingstraject waar de afgelopen vijf maanden vier geselecteerde jonge acts uit Zeeland aan deel namen, werd hiermee afgesloten. Op deze avond werd ook bekend gemaakt welke act doorstroomt naar het verdiepende landelijke Popsporttraject waar Popaanzee Academy deel van uitmaakt.

Tricycle gaat door naar Popsport landelijk

De winnaars zijn Eva Mallekoote, Vera van der Heijden en Noëlle Sallent uit Middelburg die samen de band Tricycle vormen. Zij maken zonnige indiepop-liedjes met een heel eigen geluid, begeleid op gitaar en driestemmige zang.

 

Welke act gaat door naar het landelijke traject?

Popaanzee Academy is onderdeel van het landelijke Popsport. Tijdens de showcase wordt er een act gekozen die zich de afgelopen maanden het meest heeft ontwikkeld en die klaar is voor een volgende stap. Deze winnende act doet vanaf september mee aan de landelijke editie van Popsport. Iedere deelnemende muzikant wordt lid van het Popsport NetWork, waar ze het hele jaar door kunnen profiteren van o.a. allerlei interessante workshops, masterclasses, free concerttickets en speelplekken.

Fotograaf van de Academy acts: André Joosse

ACADEMY: Tricycle

Drie jonge Middelburgse meiden met gitaar: breekbaar, stoer en verrassend. De eigen nummers klinken steeds overtuigender. Begonnen als band van de muziekschool, maar al aardig op weg om op andere podia harten te veroveren.

ACADEMY: Silken de Poorter

De veelbelovende Zeeuws-Vlaamse maakt fijne, herkenbare muziek. Ze verstaat de kunst met invloeden te spelen en die van een eigen karakter te voorzien.

ACADEMY: Marith van Beek

Marith is singer-songwriter, zij schrijft mooie luisterliedjes. Met haar breekbare stemgeluid, zichzelf begeleidend op gitaar of piano zal ze menig luisteraar betoveren.

ACADEMY: Dax Hovius

Dax Hovius uit Kapelle is met zijn 12 jaar een opvallende verschijning; rock-a-billy mét vetkuif staat alleen op het podium met gitaar en brengt fijne rock n roll songs.

Popsport

Popsport is hét talentenprogramma voor jonge bands en acts tussen de 12 en 20 jaar. Muzikanten kunnen zich vanaf nu weer aanmelden voor de editie van 2019 via popsport.nl/aanmelden. Popaanzee Academy is onderdeel van Popaanzee dat wordt uitgevoerd door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Popaanzee Academy wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, Stichting Popsport en Fonds voor Cultuurparticipatie.