Popaanzee Kickstart

Andere muzikanten ontmoeten en leren samen spelen? Drummen, zingen, gitaar spelen, basgitaar of keyboard spelen. Wil je uitproberen hoe het is om samen muziek te maken, speel je een beetje gitaar maar wil je ook eens een paar andere instrumenten uitproberen, wil je weten hoe het voelt om op een podium te staan of zoek je nieuwe bandleden? Dan zit je goed bij Popaanzee Kickstart.

PopAanZee GOLD

PopAanZee GOLD verwelkomt drie Zeeuwse acts in het traject van 2018. Een commissie van programmeurs van Zeeuwse poppodia besloot om Charades, Zero One Eighteen en Bas de Meijer toe te laten tot het bandcoachingstraject oftewel de talentontwikkeling voor bands en muzikanten.

Wat is PopAanZee GOLD?

PopAanZee GOLD is een bandcoachingstraject, bedoeld voor bands en muzikanten uit Zeeland die de sprong naar nationale bekendheid willen wagen. Gedurende een jaar gaan de deelnemende bands in het bandcoachingstraject met een professionele coach werken aan hun leerdoelen.

Wat krijg je als deelnemer?

  • Een professionele coach die bij jouw band en jullie wensen past
  • Masterclasses op het gebied van PR, publiciteit en boekingen
  • Een exclusief bezoek aan Agents After All
  • Optredens bij de PopAanZee zomertour
  • Een eigen clubshow bij een van de Zeeuwse poppodia (De Spot in Middelburg, De Piek in Vlissingen, ’t Beest in Goes, Brogum in Zierikzee)

GOLD: Bas de Meijer

Meer over Bas de Meijer

Bas de Meijer is geen onbekend gezicht in de Hip Hop scene. Hij nam zijn eerste nummers op in de studio van Paskal Jakobsen (BLØF).

GOLD: Zero One Eighteen

Zero One Eighteen

Sienta en MyRealName nemen het voortouw, op het podium en in de studio. Elke dag zijn ze bezig met muziek. Zijn ze niet aan het opnemen? Dan zijn ze aan het schrijven. Zijn ze niet aan het schrijven? Dan zijn ze aan het oefenen. 2k18? No! ZeroOne18!
 

Contact

Leontien Poppe lpoppe@dezb.nl
0118 654158

Bart Gabriëlse bart@spinbookings.nl
06 12504475

Facebook en Instagram: @popaanzee

Coördinatie van PopAanZee is in handen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Facebook PopAanZee Instagram PopAanZee

GOLD: Charades

Meer over de Charades

De band bestaat uit zanger/gitarist Gerben Kieviet, bassist Frank Mastenbroek en drummer Rick Kouwenberg. Labels die regelmatig aan de muziek van Charades gehangen worden zijn Post-Punk en Alternatieve Rock. Zelf beschrijven ze zich als Brand New uitgevoerd door je favoriete 90’s band met een snaredrum geleend van Deftones.

Bandcoachingstraject PopAanZee

De deelnemers worden een jaar lang begeleid door een vooraanstaand persoon uit de Nederlandse muziekscene. Daarnaast mogen ze optreden op een aantal Zeeuwse festivals, zoals Concert at Sea, Zeeland Nazomerfestival en Bevrijdingsfestival Zeeland en mogen ze een clubavond organiseren in samenwerking met één van de Zeeuws Poppodia. Vorig jaar maakten The Brightt, Chav&Cube en The Circle Remains deel uit van PopAanZee.

PopAanZee masterclasses

Naast bandcoachingstrajecten organiseert PopAanZee vier masterclasses in samenwerking met de poppodia en diverse festivals die toegankelijk zijn voor iedereen die (pop)muziek maakt.

PopAanZee Academy

PopAanZee Academy is een bandcoachingstraject, bedoeld voor jonge bands en muzikanten (12–20 jaar) die zich verder willen ontwikkelen op muzikaal en zakelijk gebied. PopAanZee Academy is onderdeel van het landelijke project PopSport en is dus de nieuwe naam voor PopSport Zeeland.

Stichting Popsport ontvangt Jan Smeets Award 2018

Popsport ontvangt Jans Smeets Award

Tijdens de Perspresentatie van Pinkpop 2018 op 21 februari heeft Jan Smeets de zevende Jan Smeets Award uitgereikt aan Stichting Popsport. Popsport is hét landelijke coachingsprogramma voor jong en ambitieus poptalent dat een serieuze volgende stap wil zetten met eigen werk.