POPAANZEE-bandcoaching

PopAanZee is een bandcoachingstraject voor Zeeuwse bands, dat wordt georganiseerd door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in samenwerking met de Zeeuwse Poppodia.

Selectie van tiende jaargang PopAanZee

De deelnemers voor de tiende editie van PopAanZee zijn bekend. Naast de winnaar van de Zeeuwse Belofte uit 2016 the Circle Remains, heeft een vakjury besloten dat Qube en the Brightt dit jaar mogen meedoen aan het coachingtraject.

In een jaar tijd worden drie Zeeuwse bands intensief begeleid om de band of artiest zich versneld te laten ontwikkelen. Ook worden de eerste bouwstenen gelegd voor een netwerk buiten de provincie Zeeland. De laatste twee bands zijn gekozen door een delegatie programmeurs van de Zeeuwse poppodia, te weten Frank Harthoorn van ’t Beest in Goes, Marc Maquelin van de Piek in Vlissingen en de Spot in Middelburg en Olaf Vroonland van de Klomp in Ovezande.

The Circle Remains is de band rondom de in Heinkenszand geboren Kenny Weijgers. De band was vorig jaar de grote outsider op de Zeeuwse Belofte, maar ze overrompelde de jury met onvervalste stevige metal. De laatste tijd laat de band steeds meer avontuurlijke en psychedelische geluiden horen.

Voor het eerst in de PopAanZee-selectie is er ook ruimte voor Nederlandstalige hiphop. Qube is een duo bestaande uit Jasper van den Bovenkamp uit Middelburg en Lucien van de Vreede uit Goes. Ze vallen op door hun hoofdzakelijk positieve teksten. Door de weeks zitten beide heren op de Rock Academy in Tilburg, waardoor ze de laatste tijd al grote stappen hebben gezet.

En PopAanZee wordt dit jaar gecomplementeerd door the Brightt. Een zevenmansformatie uit Zeeuws-Vlaanderen met twee frontvrouwen. Vorig jaar wonnen ze de finale van de Zeeuws-Vlaamse bandcompetitie Steenworp.

De deelnemers zullen een jaar lang begeleid worden door een vooraanstaand persoon uit de Nederlandse muziekscene. Daarnaast mogen ze optreden op een aantal Zeeuwse festivals als Concert at Sea en mogen ze een eigen avond organiseren in een Zeeuws Poppodium.   

2016

Vorig jaar maakten Clear Clamour, HunterStreet en GEMINA deel uit van PopAanZee.

Clear Clamour

Clear Clamour

HunterStreet

GEMINA

2015

De deelnemers van 2015 waren: Keaton, PEER en Monsun. Zij werden gecoached door Sven Figee, Peter Slager en Pablo van de Poel.

Monsun

PEER

Keaton