PopAanZee

Nieuws

Selectie van Popaanzee GOLD bekend

Popaanzee GOLD verwelkomt drie Zeeuwse acts in het traject van 2018. Een commissie van programmeurs van Zeeuwse poppodia besloot om Charades, ZeroOneEightteen en BDM toe te laten tot het bandcoachingstraject oftewel de talentontwikkeling voor bands en muzikanten.

Stichting Popsport ontvangt Jan Smeets Award 2018

Tijdens de Perspresentatie van Pinkpop 2018 op 21 februari heeft Jan Smeets de zevende Jan Smeets Award uitgereikt aan Stichting Popsport. Popsport is hét landelijke coachingsprogramma voor jong en ambitieus poptalent dat een serieuze volgende stap wil zetten met eigen werk.

Bandcoaching, Masterclasses, Netwerk

PopAanZee Academy

PopAanZee Academy is een bandcoachingstraject, bedoeld voor jonge bands en muzikanten (12–20 jaar) die zich verder willen ontwikkelen op muzikaal en zakelijk gebied. PopAanZee Academy is onderdeel van het landelijke project PopSport en is dus de nieuwe naam voor PopSport Zeeland.

Wat krijg je?

  • Een kick off met alle bands
  • Verschillende masterclasses door coaches zoals bandleden van Mister and Mississippi, DeWolff, After Forever en Navarone
  • Workshops over publiciteit en social media
  • Een showcase in één van de Zeeuwse poppodia
  • Toegang tot het landelijke PopSport Network

PopAanZee Gold

PopAanZee Gold is een bandcoachingstraject, bedoeld voor bands en muzikanten uit Zeeland die de sprong naar nationale bekendheid willen wagen. Gedurende een jaar gaan de deelnemende bands in het bandcoachingstraject met een professionele coach werken aan hun leerdoelen.

Wat krijg je?

  • Een professionele coach die bij jouw band en jullie wensen past
  • Masterclasses op het gebied van PR, publiciteit en boekingen
  • Een exclusief bezoek aan Agents After All
  • Optredens bij de PopAanZee zomertour
  • Een eigen clubshow bij een van de Zeeuwse poppodia (De Spot in Middelburg, De Piek in Vlissingen, ’t Beest in Goes, Brogum in Zierikzee)

Selectie van Popaanzee GOLD bekend

Popaanzee GOLD verwelkomt drie Zeeuwse acts in het traject van 2018. Een commissie van programmeurs van Zeeuwse poppodia besloot om Charades, ZeroOneEightteen en BDM toe te laten tot het bandcoachingstraject oftewel de talentontwikkeling voor bands en muzikanten.

Charades

Charades is een post-punk trio uit Schouwen-Duiveland en Middelharnis. Vorig jaar wonnen ze het traject van Popsport Zeeland, waarna ze al een half jaar lang zijn begeleid door oud-Face Tomorrow drummer Sjoerd Knop in het landelijke Popsporttraject. Het genre hiphop is sinds 2017 mondiaal groter dan rockmuziek en ook in de Popaanzee Gold-selectie wordt hiphop dit jaar goed vertegenwoordigd met twee groepen.

ZeroOneEighteen

ZeroOneEighteen is een Walchers duo dat Engelstalige hiphop met minimalistische beats maakt. Deze relatief jonge groep wordt in de selectie geflankeerd door een haast oude rot in het vak. Bas de Meijer was namelijk al bijna tien jaar lang actief onder de naam BDM, maar gaat sinds kort verder onder eigen naam. Bas de Meijer is afkomstig uit Oost-Souburg en maakt Nederlandstalige hiphop gemixt met elementen uit de urban muziek. Hij wordt gekenmerkt door zijn vaak positieve teksten.

Bandcoachingstraject

De deelnemers worden een jaar lang begeleid door een vooraanstaand persoon uit de Nederlandse muziekscene. Daarnaast mogen ze optreden op een aantal Zeeuwse festivals, zoals Concert at Sea, Zeeland Nazomerfestival en Bevrijdingsfestival Zeeland en mogen ze een clubavond organiseren in samenwerking met één van de Zeeuws Poppodia. Vorig jaar maakten The Brightt, Chav&Cube en The Circle Remains deel uit van Popaanzee.
 

PopAanZee Masterclasses

Naast bandcoachingstrajecten organiseert PopAanZee vier masterclasses in samenwerking met de poppodia en diverse festivals die toegankelijk zijn voor
iedereen die (pop)muziek maakt.

Coördinatie van PopAanZee is in handen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland

Leontien Poppe  lpoppe@dezb.nl               0118 654158
Bart Gabriëlse   bart@spinbookings.nl        06 12504475

Facebook en instagram: @popaanzee
 

2017

In 2017 maakten The Brightt, Chav & Cube en The Circle Remains deel uit van PopAanZee.

The Brightt met Xander Vrienten

The Brightt

Chav & Cube

The Circle Remains

2016

In 2016 maakten Clear Clamour, HunterStreet en GEMINA deel uit van PopAanZee.

Clear Clamour

Clear Clamour

HunterStreet

GEMINA

2015

De deelnemers van 2015 waren: Keaton, PEER en Monsun. Zij werden gecoached door Sven Figee, Peter Slager en Pablo van de Poel.

Monsun

PEER

Keaton