Nederlandse les voor anderstaligen

Nederlandse les voor anderstaligen

Kent u iemand die de Nederlandse taal niet of onvoldoende spreekt? En wil hij of zij graag de taal leren? Bij ZB kunnen taallessen Nederlands gevolgd worden.

Nederlandse les voor anderstaligen

Taallessen

Deze taallessen zijn bedoeld om het spreken, verstaan, lezen en schrijven van de Nederlandse taal te verbeteren om zo beter mee te kunnen doen in de Nederlandse samenleving.

Niet-Nederlandstalige volwassenen kunnen bij ZB in kleine groepen Nederlands leren. Vrijwillige taaldocenten geven les aan groepen voor beginners en aan groepen voor gevorderden.

Na aanmelding krijgt de cursist een uitnodiging voor een intake. Aan de hand hiervan wordt bepaald in welke groep de cursist het beste past. In principe zijn er twee instroommomenten per jaar (september en februari). Indien de samenstelling van de groep dit toelaat, kan de cursist tussentijds instromen.

De lessen worden het gehele jaar door gegeven. Met uitzondering van de schoolvakanties en de zomermaanden. De lessen zijn overdag. Er is geen kinderopvang aanwezig. Elke groep heeft twee keer per week anderhalf uur les van een docentenkoppel van twee vrijwillige taaldocenten.

Er wordt geen examen afgenomen. Indien de taalbeheersing verbetert, kan de cursist doorstromen naar een groep met een hoger niveau. Afhankelijk van de groep worden de lessen gegeven in Het Getij en in de ZB in Middelburg.

Aanmelden

Aanmelden via het e-mailadres taalles@dezb.nl

Graag duidelijk naam, adres, telefoonnummer, woonplaats en Nederlandse les voor anderstaligen vermelden. 

Na aanmelding wordt de cursist uitgenodigd voor een intake. Deze vindt plaats in ZB Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg.

Cursusgeld en cursusduur

Cursusgeld : € 17,50 per maand + kosten voor studieboek.

Cursusduur : Twee lessen van 1,5 uur per week, overdag.

Van cursisten wordt verwacht dat ze op tijd zijn en actief meedoen in de les. Bij verhindering, ziekte of vakantie dient de cursist zich tijdig af te melden bij de docent. Voor de lessen geldt een opzegtermijn van 1 maand per de 1e van de maand. De cursist is zelf verantwoordelijk voor
zijn/haar aanmelding en voor de betaling van de aangeboden cursus.

Meld je aan via taalles@dezb.nl

De mensen op de foto hebben een jaar lang Nederlands geleerd in de Bibliotheek. De lessen worden gegeven door enthousiaste vrijwilligers. Is dit ook iets voor jou of voor iemand die jij kent?