'Natuurlijk!' Ineke Otte

Ineke Otte Design
Ineke Otte ontwerpt sieraden, sjaals, lampen, tafels, beelden, glasobjecten, grafkunst, relatiegeschenken, interieur- en designproducten. Ook werkt ze regelmatig in opdracht.

Zij geeft kleur- en inrichtingsadvies voor o.a. kantoorgebouwen en maakt totaalconcepten voor hotelkamers, alles met een duidelijke eigen stijl. Daarnaast realiseert ze monumentale buitenbeelden voor de openbare ruimte.

Haar kunst en ontwerpen zijn uniek, dynamisch, spannend, kleurrijk met humor waarin het experiment met vormen, kleuren, symbolen en materialen centraal staat.
Verschillende materialen gecombineerd, zoals kunststof, hout, textiel, brons, glas, zink en bladgoud, geven verrassende producten met een unieke vormgeving.
Inspiratiebron is de natuur met oneindig veel kleuren, eindeloze blauwe wolkenluchten en een overweldigende bloemenpracht.

Sieraden wereldwijd
Ineke Otte ontwerpt bijzondere collecties draagbare sieraden die ze wereldwijd presenteert o.a. in New York, Palm Beach, Miami, Hongkong, Dubai, Chicago, Milaan, Moskou, Parijs, Sint Petersburg en Barcelona.
Haar sieraden zijn verkrijgbaar in museumshops, galeries, concpetstores wereldwijd, o.a. in Museum of Contemporary Art Chicago (USA) en MOMA Museum of Modern Art San Francisco (USA). De sieraden van Ineke worden wereldwijd in magazines gepubliceerd.

Erkenning in Parijs
Voor haar collecties sieraden heeft Ineke 4 x de ‘SHERIFF DE MODE’- prijs gewonnen in Parijs tijdens de Fashion Week. Haar sieraden werden daar 2x voor de wereldwijde campagne in Parijs gekozen en stonden op billboards van 20 mtr. midden in Parijs.

Beroemdheden dragen sieraden van Ineke Otte
Beroemd fashion-icon Iris Apfel (USA) is verzamelaar van Inekes sieraden. Ze heeft Iris in New York ontmoet en in de film over haar leven draagt zij Inekes sieraden.
Ook draagt fashion designer Jean Paul Gaultier (FR) haar broche rat op zijn jasje. Ineke staat op de foto met Viktor & Rolf voor Voque Magazine. Beroemd designer Paola Navone (IT) en beroemd lingerie-ontwerper Chantal Thomass (FR) dragen haar sieraden.
In Sint Petersburg (RU) werd Ineke uitgenodigd een lezing te geven voor 150 Russen over haar werk en in Wenen (AU) voor een catwalk-show met haar 3D-printingsieraden.

Bij een ontmoeting met Koningin Maxima en Koning Willem-Alexander waren zij onder de indruk van haar sieradencollecties. In Nederland zijn als bekende Nederlanders o.a. Marijke Helwegen en Victoria Koblenko grote fans en dragen vaak de sieraden van Ineke.

Expositie 'Natuurlijk!' Ineke Otte

Opening

Op zaterdag 9 juni om 15.00 uur opent Ineke Otte haar expositie ‘Natuurlijk!' Ineke Otte in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg.

Voor de entree is een half uur durende catwalkshow te zien met haar modesieraden, geshowd door 18 modellen.

De presentatie is in handen van televisiepersoonlijkheid Marijke Helwegen. 

Promofilmpje

Foto's