• Wat zijn FabSheets?

  FabSheets zijn handleidingen die bedoeld zijn om de bezoekers van het FabLab wegwijs te maken in het FabLab en de machines. Zo kunnen bezoekers zelfstandig beginnen.

  FabSheet Lasersnijder
  FabSheet 3D-printer
  FabSheet Vinylsnijder
  Prijslijst
   

 • FabLab

  Tijdens openingstijden bieden wij je de mogelijkheid kennis te maken met de machines. Je kunt dan zelfstandig met een handleiding de machine en het gebruik ervan leren kennen.

  Medewerkers van het FabLab zijn aanwezig -om indien nodig- hulp te bieden.

  Iedereen die met de machines kan werken, kan zonder afspraak tijdens de openingstijden het FabLab binnenlopen en met zijn/haar project aan de slag gaan. Je betaalt alleen voor het materiaal dat je verbruikt.

 • Wat bieden we?

  Werkplekverhuur
  Buiten de Open inloop is het mogelijk om een machine te huren. Je kunt dan in alle rust aan je eigen ontwerpen werken in het FabLab. 

  Tarieven

 • Dinsdagavond workshopavond

  We bieden je de volgende workshops aan:

  Leer 2D-tekenen in Vectr
  In 3 uur tijd leer je de basis van het gratis 2D-tekenprogramma Vectr. Deze basiscursus wordt gegeven door docent Rob de Winter, DWM Trainingen.

  Leer 3D-tekenen in Sketchup
  In 3 uur tijd leer je de basis van het 3D-tekenprogramma Sketchup.
  Deze basiscursus wordt gegeven door docent Suzan van de Ven, 3D-vormgever bij de Verbeelding. 

Contact

3D-printen

FabLab gesloten wegens verhuizing tot en met 31 mei.

Begin 2019 verhuist het FabLab naar Vlissingen. Het FabLab wordt dan tijdelijk ondergebracht in ’t Spui. In afwachting van plannen en ontwikkelingen wordt gewerkt aan verdere samenwerking met andere partners in de techniek.

FabLab Zeeland

Een FabLab is een leer- en werkplek. Iedereen kan er spelenderwijs kennis maken met digitale fabricage. Je kunt de machines van het FabLab gebruiken voor je werk, opleiding of hobby. In FabLab Zeeland staan moderne, computergestuurde 'maakmachines', zoals:

 • 3D-printers
 • 3D-scanner
 • Lasersnijder
 • Vinylsnijders
 • Zwenkarm Transferpers

Concept FabLab
De werkwijze van FabLab Zeeland is gebaseerd op het FabLab concept. Wereldwijd zijn er al meer dan 500 FabLabs die via een uniek internationaal netwerk met elkaar verbonden zijn. Een FabLab moet opereren volgens het FabLab charter.

Foto's FabLab

Partners