Klik & Tik: internet voor beginners

Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

Heb je nog nooit of bijna nooit met een computer gewerkt, dan is er de cursus Klik & Tik. Deze
cursus is bedoeld voor mensen die nooit of bijna nooit met een computer hebben gewerkt. Tijdens deze cursus leer je websites bekijken, e-mails schrijven en bestanden downloaden.

Je kunt de cursus thuis, maar ook onder begeleiding van ervaren medewerkers van de ZB volgen. Daarnaast is het altijd mogelijk om tijdens openingstijden van ZB te oefenen op de eerste verdieping.


Ondersteuning Klik & Tik tijdens de coronacrisis

Omdat de cursisten van Klik & Tik niet meer kunnen langskomen komt er een telefonische helpdesk met ingang van dinsdag 7 april.
Cursisten die vragen hebben kunnen op dinsdag en donderdag bellen naar 0118-654233. Onze stagiairs helpen hen dan graag verder.

Rooster m.i.v. 7 april

  • Dinsdagochtend 10.00-12.00 uur 
  • Dinsdagmiddag 14.00-16.00 uur
  • Donderdagochtend 10.00-12.00 uur
  • Donderdagmiddag 14.00-16.00 uur

CORONA

LET OP: op 19 en 26 maart gaat de cursus in Nimmerdor niet door!
Vanwege de ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus, de adviezen van het RIVM en het te verwachten aantal bezoekers is besloten deze activiteit te annuleren.

Begeleiding van de ZB in Middelburg, in Vlissingen en in Nimmerdor in Grijpskerke en Nieuw Sandenburgh, Veere


Woon je in Middelburg?

Iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur in het instructielokaal op de eerste verdieping (behalve juli, augustus en de kerstvakantie).

Heb je vragen? Neem dan contact op via e-mail media-educatie@dezb.nl of telefoonnummer 0118-654268. 

Het is altijd mogelijk om tijdens openingstijden van ZB te oefenen op de eerste verdieping.

Woon je in Vlissingen?

Je kunt iedere dinsdag- en donderdagochtend oefenen in de ZB in Vlissingen tussen 10.00 en 11.00 uur onder begeleiding van medewerkers.

Heb je vragen of wil je deelnemen aan Klik & Tik? Kom dan eens langs in de Bibliotheek. Bij de DigiDesk vertellen ze je graag meer. Ook kun je je daar direct aanmelden voor de cursus. Of neem contact op via cursusvlissingen@dezb.nl of 0118 654120.

Woon je in Veere?

  • Iedere donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur kun je meedoen in het Dorpshuis Nimmerdor, Bakkersland 27, 4365 BL Grijpskerke. 
  • Iedere dinsdag vanaf 14 januari tussen 10.00 en 11.00 uur kun je meedoen in het Zorgcentrum Nieuw Sandenburgh, Sandenburghlaan 2, Veere

De cursus Klik & Tik is gratis.

Klik & Tik bestaat uit drie delen:

• De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
• Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers)
• Samen op het web (over facebook en weblogs)

Meer informatie