Klik & Tik: internet voor beginners

Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

Heb je nog nooit of bijna nooit met een computer gewerkt, dan is er de cursus Klik & Tik. Deze
cursus is bedoeld voor mensen die nooit of bijna nooit met een computer hebben gewerkt. Tijdens deze cursus leer je websites bekijken, e-mails schrijven en bestanden downloaden.

Je kunt de cursus thuis, maar ook onder begeleiding van ervaren medewerkers van de ZB volgen. Daarnaast is het altijd mogelijk om tijdens openingstijden van ZB te oefenen op de eerste verdieping.


Begeleiding van ZB in Middelburg en in Vlissingen


Woon je in Middelburg?
Iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur in het instructielokaal op de eerste verdieping (behalve juli, augustus en de kerstvakantie).

Heb je vragen? Neem dan contact op via e-mail media-educatie@dezb.nl of telefoonnummer 0118-654268. 

Het is altijd mogelijk om tijdens openingstijden van ZB te oefenen op de eerste verdieping.

Woon je in Vlissingen?
Je kunt iedere dinsdag- en donderdagochtend oefenen in de ZB in Vlissingen tussen 10.00 en 11.00 uur onder begeleiding van medewerkers.

Heb je vragen of wil je deelnemen aan Klik & Tik? Kom dan eens langs in de Bibliotheek. Bij de DigiDesk vertellen ze je graag meer. Ook kun je je daar direct aanmelden voor de cursus. Of neem contact op via cursusvlissingen@dezb.nl of 0118 654120.

Woon je in Veere?

Door de coronamaatregelen is het Dorpshuis Nimmerdor in Grijpskerke gesloten. De cursussen Klik&Tik zijn tot nader bericht geannuleerd. Meld je gerust aan voor een cursus in de ZB in Middelburg of Vlissingen.

De cursus Klik & Tik is gratis.

Klik & Tik bestaat uit drie delen:

• De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
• Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers)
• Samen op het web (over facebook en weblogs)

Meer informatie