Kinderboekenweek: 'Bij mij thuis'

4 t/m 15 oktober 2023

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

Activiteiten in de ZB

Tijdens de Kinderboekenweek is er van alles te doen in de ZB. Kom langs in Middelburg of Vlissingen en duik in een boek!

Verhalenkoffer en Peutertje luister

Voorlezen is leuk! Kom gezellig langs in de ZB in Middelburg en Vlissingen en geniet samen met je kind, kleinkind, neefje, nichtje of buurkindje van een mooi verhaal.

Peutertje luister is voor kinderen van 2 tot 4 jaar en de Verhalenkoffer is voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Toegang is gratis en je kunt spontaan langskomen. Zien we je binnenkort?

Bekijk alle data

Ieder kind verdient een thuis

'Bij mij thuis' is voor iedereen anders. Voor sommige kinderen is een 'thuis' helemaal niet zo zelfsprekend. Daarom is Juvent, de Zeeuwse pleegzorgorganisatie, altijd op zoek naar mensen die een kind een thuis willen bieden. Een thuis voor tijdelijk of zolang als nodig is.

Wil je meer weten over pleegzorg?
Tijdens de Kinderboekenweek vind je Juvent op Het Plein in de ZB in Middelburg. Kom langs op onderstaande momenten:

  • Woensdagmiddag 11 oktober 2023 van 13.00 tot 17.00 uur
  • Vrijdagochtend 13 oktober 2023 van 09.00 tot 13.00 uur

Bezoek ook de website van Juvent.

Stickerspeurtocht

ZB Vlissingen | 4 t/m 15 oktober

Speurders en kleine detectives opgelet. Ontdek nieuwe plekken in de bibliotheek terwijl je boekcitaten zoekt op vloeren, ramen, deuren en kasten. Leuk voor jong en oud, groot en klein! Is de speurtocht succesvol afgerond? Mooi! Dan kun je een verrassing bij het goed oplossen van de speurtocht verwachten.

Meer informatie

Boutje en de Rommelberg workshop

ZB Vlissingen | 11 oktober om 16 uur

Ken je het boek Boutje van de rommelberg? Boutje woont met zijn vader bij de rommelberg. Dat is een torenhoge stapel van allemaal oude spullen: stoelen, stofzuigers, koelkasten, speelgoed en nog veel en veel meer. Bij wat voor een rommelberg zou jij willen wonen? Kom langs en maak je eigen rommelberg. En wie weet win je een leuke prijs!

Meer informatie

Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8

Honderd voorleesfilmpjes voor meertalige gezinnen online

Om het (voor)leesplezier in meertalige gezinnen te stimuleren, zijn er nu 100 voorleesfilmpjes in het Marokkaans-Arabisch, Syrisch-Arabisch, Pools en Turks beschikbaar gesteld via Jeugdbibliotheek.nl. De voorleesfilmpjes zijn voor iedereen met een bibliotheeklidmaatschap te zien via Jeugdbibliotheek.nl. Een lidmaatschap is gratis voor alle kinderen onder de 18.

Bekijk de voorleesfilmpjes


Meer boekentips?

Kies je leeftijd.

  • 0 - 6 jaar

  • 6 - 12 jaar

  • 12 - 18 jaar