Klik & Tik: internetcursus voor beginners

De absolute basiscursus internet, voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. De cursus is vanuit huis te doen, maar voor begeleiding kun je in de Bibliotheek terecht.

Ondersteuning Klik & Tik tijdens de coronacrisis

Omdat de cursisten van Klik & Tik niet meer kunnen langskomen komt er een telefonische helpdesk met ingang van dinsdag 7 april.
Cursisten die vragen hebben kunnen op dinsdag en donderdag bellen naar 0118-654233. Onze stagiairs helpen hen dan graag verder.

Rooster m.i.v. 7 april

  • Dinsdagochtend 10.00-12.00 uur 
  • Dinsdagmiddag 14.00-16.00 uur
  • Donderdagochtend 10.00-12.00 uur
  • Donderdagmiddag 14.00-16.00 uur

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat bijna allemaal online. Maar wat als je dat moeilijk vind?

Wij bieden ondersteuning met de cursus Klik & Tik. Deze cursus helpt mensen beter gebruik te laten maken van de nieuwe mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe je bestanden kunt 'downloaden'.

Klik & Tik is een oefenprogramma wat je thuis, achter je eigen pc kunt doen. Via filmpjes bekijk je de eenvoudige uitleg en daarna ga je aan de slag met praktische oefeningen. Maar je kunt de cursus ook met begeleiding van bibliotheekmedewerkers in de Bibliotheek volgen.

Klik & Tik bestaat uit drie delen:

  1. De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
  2. Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers)
  3. Samen op het web (over sociale netwerken, links en weblogs)

Begeleiding in de Bibliotheek

Iedere dinsdag- en donderdagochtend kun je deel 1,2 of 3 oefenen in de Bibliotheek tussen 10.00 en 11.00 uur onder begeleiding van bibliotheekmedewerkers. Meer informatie over de exacte data in de agenda

Meer informatie over Klik & Tik is te vinden op www.klikentik.nl.

Heb je vragen of wil je deelnemen aan Klik & Tik? Kom dan eens langs in de Bibliotheek. Bij de DigiDesk vertellen ze je graag meer. Ook kun je je daar direct aanmelden voor de cursus. Of neem contact op via cursusvlissingen@dezb.nl of 0118 654120.