Cursus: werken met de digitale overheid (en DigiD)

Leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De gratis cursus in de Bibliotheek helpt je op weg.

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het online aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen vinden het nog wat moeilijk. Daarom biedt de Bibliotheek een speciale internetcursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan. In 4 bijeenkomsten leer je werken met de digitale overheid.

Wat leer je bij deze cursus?

Je vraagt een DigiD aan en leert hoe je die kunt gebruiken. Je leert verder handige info te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij de gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. De cursus is voor inwoners van Vlissingen die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Overweeg dan eerst de beginnerscursus Klik en Tik in de Bibliotheek te doen.

Deelnemen

Deelname is gratis. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal 6 personen. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur. 

Aanmelden

Interesse? Er starten regelmatig nieuwe cursussen. Kijk in de agenda of neem contact op met de Bibliotheek via cursusvlissingen@dezb.nl of 0118 654120.