Voorlezen in de bieb

Iedere maand, behalve in de zomervakantie, lezen wij voor in de gezellige Kindertuin. Kom je ook eens luisteren met je (klein)kind?

Boekstart Babybieb

Babybieb is iedere eerste woensdag van de maand. Vanaf 10.15 - 10.45 uur. Er wordt voorgelezen, gezongen, de BoekStartcoach zorgt voor boekentips en natuurlijk is er ook gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen.

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt de band tussen ouder en kind.

Peutertje luister

Bij Peutertje Luister lezen we iedere maand voor aan kinderen van 2 tot 4 jaar en hun (groot)ouders. Iedere maand staat er een ander thema centraal.

Bij hele kleintjes is er nog geen sprake van alleen maar voorlezen. We gaan ook samen spelen, praten, zingen èn vooral plezier hebben met boeken! Met Peutertje Luister wil de Bibliotheek ouders laten ervaren hoe leuk lezen met je kind kan zijn. Ouders leren hoe ze hun peuter beter kunnen betrekken bij het voorlezen. 

Peutertje Luister vindt elke laatste woensdagmorgen van de maand plaats in ZB Vlissingen van 10.15 - 10.45 uur.

De Verhalenkoffer

Bij De Verhalenkoffer genieten kinderen van 4 tot 8 jaar iedere maand van een verhaal (en meer). 

Naast realistische verhalen zijn er ook prachtige fantasieverhalen voor kinderen. Die stimuleren de fantasie en bieden kinderen de mogelijkheid los te komen van zichzelf.

De Verhalenkoffer vindt elke laatste woensdagmiddag van de maand plaats in ZB Bibliotheek Vlissingen van 15.30 tot 16.00 uur.

Aanmelden
Meld je hier aan voor de Peutertje Luister of de Verhalenkoffer.

Iedere laatste woensdag van de maand
Peutertje luister : 10.15-10.45 uur
Verhalenkoffer : 15.30 - 16.00 uur

Iedere eerste woensdag van de maand
BoekstartBabyBieb : 10.15 - 10.45 uur

Nieuwsgierig naar wat er voorgelezen wordt? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten.

Voorleeshoek en andere tips

Op zoek naar leuke filmpjes om het voorlezen interactiever te maken? De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Er is voor iedere leeftijdscategorie en elk thema wel een leuk boek te ontdekken. De Voorleeshoek kun je gratis bekijken op de computer in de Bibliotheek en als
je lid bent van de bibliotheek ook thuis. 

Op de jeugdpagina is nog veel meer informatie te vinden over voorlezen, leestips en andere kinderactiviteiten.