Publicaties

Publicaties van ZB| Planbureau

Digitale publicaties

Al onze digitale publicaties en bijbehorende bibliografische gegevens staan in het Depot van Nederlandse Publicaties. Naast de publicaties van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland zijn ook de publicaties van één van de voorgangers van ZB (SCOOP) duurzaam opgeslagen en toegankelijk via het e-Depot van KB. De meest recente publicaties staan ook bij de betreffende thema's: Bevolking, Economie, Ruimte, Sociaal, Jeugd.

Het Depot van Nederlandse Publicaties van KB heeft retrospectief de digitale publicaties vanaf 2009 tot heden opgenomen.
De papieren versies van deze publicaties waren al beschreven en opgenomen in het Depot.
De publicaties zijn vanaf nu digitaal te lezen via de catalogus van de KB, de Nationale centrale catalogus, Worldcat en deze website.

Nieuwe publicaties

 • Tekort technische schoolverlaters Zeeuwse arbeidsmarkt

  ZB| Planbureau heeft voor het Techniekpact Zeeland begin dit jaar cijfers verzameld en ramingen gemaakt over de onderwijs en arbeidsmarkt voor de richtingen wetenschap en techniek. Dit is samengebracht...

  20 juni 2017

  Bekijk details van Tekort technische schoolverlaters Zeeuwse arbeidsmarkt

 • Kwart jongvolwassenen keert terug naar Zeeland

  Jaarlijks verlaten veel Zeeuwse jongvolwassenen de provincie; uiteindelijk keert één op de vier terug naar Zeeland. Dit blijkt uit de Jeugdmonitor Zeeland, die in 2016 voor de vierde keer werd gehouden...

  24 mei 2017

  Bekijk details van Kwart jongvolwassenen keert terug naar Zeeland

Gedrukte publicaties

In de catalogus van ZB kunt u alle gedrukte rapporten en andere publicaties van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en haar voorgangers zoeken. U kunt ze inzien of lenen in de ZB.