Zeeuwse danstalenten op het podium bij Danstheater AYA

Gepubliceerd op: 6 november 2018 10:55

18 jonge, Zeeuwse dansers tussen de 12 en 22 jaar met een gezamenlijke droom, dansen in het voorprogramma van Danstheater AYA.

Dit gebeurt op 21 november om 20.00 uur in Theater De Mythe in Goes. Hun deelname aan Dansdroom Zeeland maakt dit mogelijk. Deze week starten de repetities in Terneuzen en Goes. Kaartverkoop via Zeeland Theaters.

Dansdroom Zeeland

Dansdroom Zeeland is de verzamelnaam van een aantal danstrajecten waarbij ambitieuze, jonge, Zeeuwse dansers de kans krijgen hun talent verder te ontwikkelen en een kijkje te nemen in de wereld van de professionele dans. Tijdens een korte, maar intensieve repetitieperiode krijgen de jonge dansers een choreografie aangeleerd en werken zij toe naar een voorstelling die als voorprogramma van diverse dansvoorstellingen in de schouwburgen en theaters wordt opgevoerd.

Danstheater AYA

Danstheater AYA staat voor brutaal en interactief danstheater. Thema’s die de jonge geest bezighouden staan centraal bij AYA. Taboes worden daarbij niet geschuwd. AYA streeft niet naar het perfecte insta-plaatje maar zoekt naar wat zich achter de mooie selfies bevindt. AYA wil de mens in al zijn eerlijkheid en kwetsbaarheid laten zien. Rauw en ongepolijst, voorbij schoonheid en ijdelheid.

Organisatie

Het is het 6e jaar op rij dat Dansdroom Zeeland wordt georganiseerd. Dansdroom Zeeland is een initiatief van Stichting Danzee i.s.m. ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Eerder deden amateurdansers uit heel Zeeland mee aan voorstellingen van o.a. Introdans, De Dutch Don’t Dance Division, Conny Janssen Danst, Scapino Ballet Rotterdam, The Fabulous Sneakerboyz, 155, De Stilte en Isabelle Beernaert.

Meer informatie over Dansdroom en alle voorstellingen: www.dan-zee.nl of social mediakanalen dansinzeeland.

Foto: Dansdroom bij Sally, Dansgezelschap Maastricht, vorig jaar gemaakt bij een editie van Dansdroom Zeeland, door Edwin Paree.