Zeeuwse Bibliotheken weer open

Gepubliceerd op: 19 mei 2021 08:24

De Bibliotheken op Walcheren, in de Oosterschelderegio en Zeeuws-Vlaanderen zijn vanaf donderdag 20 mei weer open.

Bibliobussen

De Bibliobussen in Zeeland gaan nog niet rijden, wel blijft de bezorgservice intact. De Bibliotheken volgen hiermee het landelijke beleid.

Lenen en reserveren

Het lenen van boeken en/of materialen is uiteraard ook weer mogelijk. Het ophalen van de reserveringen gebeurt in de door de lener aangegeven Bibliotheek of afhaallocatie van de Bibliobus. De reservering kan pas opgehaald worden nadat de lener een e-mail heeft ontvangen dat de reservering klaarstaat. Hierbij is registreren verplicht voor de uitvoering van bron- en contactopsporing door de gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD).

Bezorgservice Bibliobussen

Woon je in een dorp waar de Bibliobussen normaal gesproken komen, dan kan je nog steeds gebruik maken van de bezorgdienst. Je reserveert via de website boeken of andere materialen. De medewerkers van de Bibliobussen nemen contact met je op en geven aan op welke dag en dagdeel de bezorger de boeken aan huis brengt. Wanneer het reserveren via de website niet lukt kan contact worden opgenomen via een e-mail aan bibliobus@dezb.nl of telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur via 06-20325756. We hebben hiervoor het bibliotheekpasnummer van de lener nodig.

Online Bibliotheek

Als lid van de Bibliotheek kan je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je bij de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Actuele informatie

Kijk voor actuele informatie, openingstijden, bezoeken en verblijven en spelregels op de website van je eigen Bibliotheek.
ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland: www.dezb.nl
Bibliotheek Oosterschelde: www.bibliotheekoosterschelde.nl
Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen: www.biebzvl.nl