Zeeuwse Belofte bij Bevrijdingsfestival @ home

Gepubliceerd op: 30 april 2021 10:16

De finalisten van de regionale bandcompetities Steenworp, Spectra, Regioruis en Podium Z ontmoeten elkaar bij De Zeeuwse Belofte. Deze finale, waarin bepaald wordt wie de Zeeuwse belofte van 2021 is, zal op woensdag 5 mei uitgezonden worden via de stream van Bevrijdingsfestival Zeeland.

Traditiegetrouw vindt De Zeeuwse Belofte plaats op het Bevrijdingsfestival. Vanwege de coronamaatregelen is het volledige festival digitaal te volgen via de website www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl. De Zeeuwse Belofte wordt tussen 17.00 uur en 18.00 uur uitgezonden op woensdag 5 mei 2021.

Line up
De line up bestaat uit drie acts:

Dispelled
Dispelled is een driekoppige metalband uit Zierikzee met Marck Blom op gitaar en lead vocals, Wilco van der Nat op bas en backing vocals en Jesse de Lange op drums. De muziek wordt beïnvloed door groovemetal uit de jaren ‘90 met moderne invloeden zoals: Gojira, Betzefer, Avatar en Lamb of god. De muziek kan worden samengevat als een modernere variant van het oude thrash. Dispelled heeft in 2020 hun eerste album ‘The Box’ uitgebracht, ze stonden in datzelfde jaar in de halve finale van het Nederlandse metalbattle en wonnen de finale van bandwedstrijd Spectra. Momenteel werkt de band aan hun tweede studioalbum. In 2021 is de band geselecteerd voor Popaanzee ACADEMY.

Lost Contacts
Een vijfkoppige toegankelijk alternatieve rockband opgegroeid in Zeeland. Scheurende gitaren, een sexy ritmesectie en een sterke frontvrouw. Een show vol rockende nummers die ook de gevoelige snaar durven te raken met een diverse en toch samenhangende sound, dat is Lost Contacts.
Ooit ontstaan vanuit de workshops van Podium Z ging de band al snel een eigen weg en deed mee met Kunstbende, Popsport en won verschillende Zeeuwse bandcompetities.

Designer Violence
Wilde synthesizers, ruige beats en emotionele vocalen. Designer Violence is in 2018 ontstaan uit een gedeelde passie voor bands als Skinny Puppy, Einstürzende Neubauten en Depeche Mode. Geïnspireerd door de 80’s en 90’s underground hebben Nina een Tessa een rauwe eigen sound gevonden met een gezonde dosis eigenzinnigheid en activisme. Hun confronterende en uitdagende performance maakte Designer Violence keer op keer een gedenkwaardige act, en al snel was duidelijk dat het geen band is voor op een zonnig podium.

Jury
Een driekoppige jury bepaalt wie de Zeeuwse Belofte 2021 is. De juryleden zijn: Amber van Opijnen, zangcoach en zangeres; Rick Kouwenberg, drummer bij o.a. Charades en programmeur van Brogum; Mark de Smit, gitarist van o.a. Mould en programmeur van de PIT. De winnaar krijgt studiotijd en de eervolle titel Zeeuwse Belofte 2021.