Succesvolle dagen ZB| Planbureau op de Contacta in Goes

Gepubliceerd op: 10 november 2017 09:00

ZB| Planbureau was afgelopen drie dagen nadrukkelijk aanwezig op de Contacta in de Zeelandhallen in Goes. Op alle drie de dagen verzorgden we goed bezochte colleges en daarnaast hadden we een stand waar we in gesprek gingen met het bedrijfsleven.

Op de eerste dag gaf senior onderzoeker Dick van der Wouw college over de economie en arbeidsmarkt in Zeeland. Er ontstond een levendige discussie in de zaal over de uitdagingen die er voor Zeeland liggen op de arbeidsmarkt. Dick droeg in zijn presentatie acht oplossingen aan om in te spelen op de veranderingen op de arbeidsmarkt.

Ook op de woensdag, de tweede dag van de Contacta, gaf Dick van der Wouw college, ditmaal over bouwen en wonen in Zeeland. In de grote Contacta Arena woonden zo'n zeventig man de presentatie bij. Zo kregen we van Dick op een kaart van Zeeland te zien in welke Zeeuwse wijken woningen het meeste aardgas verbruiken.

Tijdens de afsluitende dag was het de beurt aan Ankie Smit, hoofd afdeling onderzoek. Zij gaf college over hoe bedrijven kunnen sturen op maatschappelijk resultaat. Ook bij de presentatie van Ankie was er veel geïnteresseerd publiek aanwezig en ontstond een inhoudelijk goede discussie.

Omroep Zeeland besteedde in het Contacta Journaal aandacht aan de aanwezigheid van ZB| Planbureau op de Contacta. (Vanaf 3:09).

ZB| Planbureau beschikt over een schat aan informatie waar bedrijven hun voordeel mee kunnen doen. En dat weten nog niet alle ondernemers. "We hebben veel te bieden voor ondernemers, zoals gegevens over de woningmarkt, de arbeidsmarkt en hoe de economie (in het bijzonder in Zeeland) zich ontwikkelt", aldus Ankie Smit.

Meer informatie? Neem contact op met Dick van der Wouw, Ankie Smit of planbureau@dezb.nl.