Jobinzicht: tool voor werk in de grensregio

Gepubliceerd op: 23 november 2021 16:37

Jobinzicht is een tool voor werkzoekenden om te zoeken naar werk en voor werkgevers/arbeidsbemiddelaars om te zoeken naar personeel in de grensregio met Vlaanderen. Op de slotconferentie op 18 november werd de tool door Nel Verhoeven namens ZB gepresenteerd.

Tool inzetten voor de Zeeuwse arbeidsmarkt

De tool maakt het voor mensen en organisaties in de grensregio veel gemakkelijk om naar werk en/ of personeel te zoeken dan voorheen.

De toegevoegde waarde van de dashboards en tool is drieledig. Ten eerste stimuleert het mensen en bedrijven om meer over de grens te kijken als het gaat om de zoektocht naar een baan of personeel. Ten tweede zijn de dashboards en tool toegankelijk voor een brede doelgroep en is de informatie op een hoog detailniveau zichtbaar. Ten slotte geeft het zoeken op beroep een beperkt enkelvoudig resultaat, terwijl zoeken op competenties een breder perspectief biedt: als werkzoekende krijg je suggesties voor aanverwante beroepen die bij jouw competenties en skills horen, en als potentiele werkgever verbreed je de zoektocht naar personeel.

Vervolgstappen
Voorwaarde is dat de dashboards en tool actueel worden gehouden met data van het UWV over werkzoekenden/competenties en vacatures/profielen. Dashboards met actuele arbeidsmarktinformatie kunnen als een volwaardig instrument worden ingezet bij het zoeken naar werk en personeel in de grensregio.
Het is van belang dat deze opbrengsten zowel bij experts als bij arbeidsmarktorganisaties en gebruikers worden gepromoot om arbeidsmogelijkheden aan beide zijden van de grens zichtbaar te maken.

Afbeelding:  Velden in jobinzicht.eu voor de functie van chef-kok bij werkzoekenden