Dementievriendelijk Zeeland

Gepubliceerd op: 10 maart 2017 10:55

De afgelopen tijd hebben we geluisterd. Binnen het project Dementievriendelijk Zeeland heeft de Zeeuwse Huiskamer in samenwerking met Zeeuwse Zorgschakels, HZ| University of Applied Sciences, Economische Impuls Zeeland en ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland met steun van de Provincie Zeeland gewerkt aan fase 1: de verhalen van mensen met dementie, hun familie, vrienden en omgeving bovenhalen. De basis voor de gespreken lag bij het Odensehuis op Schouwen-Duiveland.

Waardevolle informatie

Door vragen te stellen waar nodig en door vooral heel veel te luisteren, is waardevolle informatie bovengehaald. Uit de gesprekken kwamen meerdere overkoepelende thema’s naar voren. De informatie gebruiken we om te onderzoeken hoe de kwaliteit van leven voor zelfstandig wonende Zeeuwen zo goed mogelijk gehouden kan worden. Ook kunnen we dankzij de informatie beter in kaart brengen wat voor rol de omgeving speelt en wat gemeenten, MKB, horeca en anderen kunnen bijdragen.

Fase 2: thema’s uitdiepen

In fase 2 worden de overkoepelende thema’s verder uitgediept in herkenbare situaties met handelingsperspectieven. Voor een aantal thema’s geldt dat eerst nog meer informatie moet worden ingewonnen door het houden van nieuwe diepte-interviews.

Meer informatie

Marleen Vermeer, 0118 654 137