Nieuwsoverzicht ZB| Planbureau

Resultaat 81 - 89 (van 89)

 • Alcoholgebruik jongeren in Zeeland

  19 januari 2016

  Het binge drinken, oftewel het drinken van vijf of meer alcoholische drankjes bij één gelegenheid, is in de afgelopen jaren afgenomen onder de Zeeuwse jongeren. Dit blijkt uit de Jeugdmonitor van ZB| Planbureau en Bibliotheek welke in 2015 weer is gehouden onder Zeeuwse scholieren uit het derde jaar van het voortgezet onderwijs.

  Bekijk details van Alcoholgebruik jongeren in Zeeland

 • Zeeuwse ondernemers blijven gunstig gestemd

  21 december 2015

  De Zeeuwse ondernemers zijn in het vierde kwartaal van 2015 over het algemeen positief gestemd. In Zeeland was er in het derde kwartaal een enorme verbetering. Dit optimisme houdt aan. Het is niet nog verder gestegen. De verwachtingen voor 2016 zijn ook opvallend gunstig.

  Bekijk details van Zeeuwse ondernemers blijven gunstig gestemd

 • Factsheet Relaties en Seksualiteit

  16 december 2015

  Eén op de zes leerlingen uit klas 3 van het Voortgezet Onderwijs in Zeeland heeft naar eigen zeggen één of meer keren geslachtsgemeenschap gehad.

  Bekijk details van Factsheet Relaties en Seksualiteit

 • De arbeidsmarkt in de Vlaams-Nederlandse Delta

  30 november 2015

  Tijdens het congres van de Vlaams-Nederlandse Delta op 25 november 2015 presenteerde Dick van der Wouw de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de drie Nederlandse en drie Vlaamse provincies die samen de Vlaams-Nederlandse Delta vormen. Kernpunt is dat het Deltagebied de strijd moet aangaan om hoger opgeleiden aan de regio te binden.

  Bekijk details van De arbeidsmarkt in de Vlaams-Nederlandse Delta

 • Woningmarkt van Zeeland kwakkelt nog

  20 november 2015

  Terwijl de woningmarkt in Nederland behoorlijk opveert, er aanzienlijk meer koopwoningen worden verkocht, blijft Zeeland kwakkelen.

  Bekijk details van Woningmarkt van Zeeland kwakkelt nog

 • 14 en 15 jarigen in Zeeland

  11 november 2015

  Hoeveel jongeren zijn lid van een vereniging in uw gemeente? En hoeveel verlenen er mantelzorg? Bekijk dit en meer op de nieuwe infokaarten over derdeklassers in het voortgezet onderwijs.

  Bekijk details van 14 en 15 jarigen in Zeeland

 • Zeeuwse ondernemers opvallend positief en optimistisch

  22 oktober 2015

  De Zeeuwse ondernemers waren in het derde kwartaal van 2015 uiterst positief gestemd over de economie. Dat is af te lezen aan de conjunctuurmonitor van het CBS. Voor heel Nederland geldt dat bijna alle seinen voor de economie op groen staan.

  Bekijk details van Zeeuwse ondernemers opvallend positief en optimistisch

 • Nieuw voor gemeenten: Ondernemerspeiling (in samenwerking met KING)

  20 oktober 2015

  Het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) heeft een Ondernemerspeiling ontwikkeld. Dit instrument brengt de tevredenheid van lokale ondernemers over het beleid en de dienstverlening van hun gemeente in kaart.

  Bekijk details van Nieuw voor gemeenten: Ondernemerspeiling (in samenwerking met KING)

 • Meer kans op werk in Zeeland

  29 september 2015

  Zeeland heeft in augustus bijna 13.000 niet werkende werkzoekenden. Dat is 6,7% van de beroepsbevolking. Het is met afstand het laagste percentage niet-werkende werkzoekenden van alle provincies.

  Bekijk details van Meer kans op werk in Zeeland