Nieuwsoverzicht ZB| Planbureau

Resultaat 71 - 80 (van 83)

 • Nieuwe medewerkers Planbureau

  16 februari 2016

  Met ingang van 1 januari van dit jaar is dr. Ruben de Cuyper en per 1 februari drs. Sven Bakker in dienst getreden bij ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

  Bekijk details van Nieuwe medewerkers Planbureau

 • Aandacht nodig voor seksuele ervaringen jongeren

  15 februari 2016

  Eén op de zeven jongeren in Zeeland (14%) heeft een seksuele ervaring gehad tegen zijn of haar zin in. We bedoelen hiermee divers ongewenst gedrag (zoenen, intiem betasten tot en met geslachtsgemeenschap).

  Bekijk details van Aandacht nodig voor seksuele ervaringen jongeren

 • Hulpverlening meten en verbeteren?

  9 februari 2016

  Er is ontzettend veel hulp verleend de afgelopen 25 jaar aan kinderen en jongeren, maar de resultaten zijn onbekend. Dat blijkt uit onderzoeken.

  Bekijk details van Hulpverlening meten en verbeteren?

 • Webwinkels in Zeeland

  21 januari 2016

  Fysieke winkels raken vaker in de problemen. Webwinkels maken een stormachtige ontwikkeling door. Ze kennen een omzetgroei van 17%. Ook in aantal groeien ze als kool.

  Bekijk details van Webwinkels in Zeeland

 • Alcoholgebruik jongeren in Zeeland

  19 januari 2016

  Het binge drinken, oftewel het drinken van vijf of meer alcoholische drankjes bij één gelegenheid, is in de afgelopen jaren afgenomen onder de Zeeuwse jongeren. Dit blijkt uit de Jeugdmonitor van ZB| Planbureau en Bibliotheek welke in 2015 weer is gehouden onder Zeeuwse scholieren uit het derde jaar van het voortgezet onderwijs.

  Bekijk details van Alcoholgebruik jongeren in Zeeland

 • Zeeuwse ondernemers blijven gunstig gestemd

  21 december 2015

  De Zeeuwse ondernemers zijn in het vierde kwartaal van 2015 over het algemeen positief gestemd. In Zeeland was er in het derde kwartaal een enorme verbetering. Dit optimisme houdt aan. Het is niet nog verder gestegen. De verwachtingen voor 2016 zijn ook opvallend gunstig.

  Bekijk details van Zeeuwse ondernemers blijven gunstig gestemd

 • Factsheet Relaties en Seksualiteit

  16 december 2015

  Eén op de zes leerlingen uit klas 3 van het Voortgezet Onderwijs in Zeeland heeft naar eigen zeggen één of meer keren geslachtsgemeenschap gehad.

  Bekijk details van Factsheet Relaties en Seksualiteit

 • De arbeidsmarkt in de Vlaams-Nederlandse Delta

  30 november 2015

  Tijdens het congres van de Vlaams-Nederlandse Delta op 25 november 2015 presenteerde Dick van der Wouw de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de drie Nederlandse en drie Vlaamse provincies die samen de Vlaams-Nederlandse Delta vormen. Kernpunt is dat het Deltagebied de strijd moet aangaan om hoger opgeleiden aan de regio te binden.

  Bekijk details van De arbeidsmarkt in de Vlaams-Nederlandse Delta

 • Woningmarkt van Zeeland kwakkelt nog

  20 november 2015

  Terwijl de woningmarkt in Nederland behoorlijk opveert, er aanzienlijk meer koopwoningen worden verkocht, blijft Zeeland kwakkelen.

  Bekijk details van Woningmarkt van Zeeland kwakkelt nog

 • 14 en 15 jarigen in Zeeland

  11 november 2015

  Hoeveel jongeren zijn lid van een vereniging in uw gemeente? En hoeveel verlenen er mantelzorg? Bekijk dit en meer op de nieuwe infokaarten over derdeklassers in het voortgezet onderwijs.

  Bekijk details van 14 en 15 jarigen in Zeeland