Nieuwsoverzicht ZB| Planbureau

Resultaat 41 - 50 (van 85)

 • Waarover maken Zeeuwen zich zorgen?

  24 februari 2017

  Regionale omroepen en de NOS hebben een peiling gehouden. Zeeuws-Vlaamse reacties wijken af van de rest van Nederland. De kwaliteit van de gezondheidszorg staat daar op nummer één. Onderzoeker Dick van der Wouw is door Omroep Zeeland gevraagd naar een verklaring van de verschillen in de Zeeuwse regio’s. "Niet verwonderlijk", zegt Dick van der Wouw van het ZB| Planbureau, "Zeeuws-Vlaanderen is de meest vergrijsde regio van Nederland met een kwart van de bevolking ouder dan 65 jaar."

  Bekijk details van Waarover maken Zeeuwen zich zorgen?

 • Zeeuwse scholieren gezonder met groen in de buurt

  14 februari 2017

  Zeeuwse scholieren die in de buurt van groen wonen, zoals een bos, park of natuurgebied, zijn gezonder. Dit is één van de bevindingen van het onderzoek van de Jeugdmonitor Zeeland dat ZB| Planbureau in samenwerking met de GGD Zeeland heeft uitgevoerd. Groenvoorzieningen zorgen voor een beter leefklimaat, gezondere lucht en zetten jongeren aan tot sporten en het ontmoeten van leeftijdsgenoten.

  Bekijk details van Zeeuwse scholieren gezonder met groen in de buurt

 • Dashboard Jeugdmonitor Zeeland

  6 februari 2017

  In 2016 heeft ZB| Planbureau in het kader van Jeugdmonitor Zeeland onderzoek gedaan naar Zeeuwse jongvolwassenen. Via ons dashboard zijn nu op hoofdlijnen de gemeentelijke en provinciale uitkomsten beschikbaar.

  Bekijk details van Dashboard Jeugdmonitor Zeeland

 • Uitkomsten onderzoek naar vervoersarmoede, februari 2017

  3 februari 2017

  Doordat steeds meer voorzieningen verhuizen naar steden en grotere dorpen, zijn ze voor sommige doelgroepen lastig te bereiken. Zo geven Zeeuwse MBO-studenten aan regelmatig niet op school, hun stageplek en in uitgaansgelegenheden te kunnen komen. De bereikbaarheid van winkels en het ziekenhuis is voor vrouwen van 60 jaar en ouder het grootste probleem.

  Bekijk details van Uitkomsten onderzoek naar vervoersarmoede, februari 2017

 • Een bloeiende filmsector zal Zeeland goed doen

  27 januari 2017

  Op vrijdag 27 januari 2017 is het rapport ‘Films in Zeeland’ van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland aangeboden aan gedeputeerde Jo-annes de Bat. Het doel van het onderzoek in opdracht van CAVAK en Zigzag was om zicht te krijgen op het gemeenschappelijk nut van film- en tv-producties in Zeeland.

  Bekijk details van Een bloeiende filmsector zal Zeeland goed doen

 • Duurzame opslag publicaties

  6 januari 2017

  Per 1 januari 2017 is een groot deel van de eigen publicaties van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en van één de voorgangers van ZB (SCOOP) duurzaam opgeslagen en toegankelijk via het e-depot van de KB.

  Bekijk details van Duurzame opslag publicaties

 • Weglek Zeeuwse jongeren toegenomen

  3 januari 2017

  Na hun middelbare school vertrekken veel jongeren uit hun woongemeente. Ze gaan studeren aan een universiteit of hogeschool en verwisselen het ouderlijk huis voor de studentenkamer.

  Bekijk details van Weglek Zeeuwse jongeren toegenomen

 • Einde van eigendom

  13 december 2016

  In oktober 2016 is het ZBpanel bevraagd over circulaire economie. 514 panelleden (45%) gaven volledig antwoord op de vragen. In de circulaire economie verschuift het accent van het bezit van het product naar het belang van de dienst. ”Zou u bijvoorbeeld een koelkast willen huren i.p.v. zelf een nieuwe aanschaffen?” was één van de vragen aan de panelleden.

  Bekijk details van Einde van eigendom

 • ZeelandScan: in één oogopslag cijfers over heel Zeeland

  22 november 2016

  Met de lancering van ZeelandScan kunnen alle Zeeuwse inwoners en organisaties nu ook cijfers over gezondheid en leefbaarheid van hun eigen dorp of gemeente bekijken. Websites met gemeentelijke cijfers zijn er wel meer, maar er was nog geen site met zoveel cijfers bij elkaar over dorpen en wijken.

  Bekijk details van ZeelandScan: in één oogopslag cijfers over heel Zeeland

 • Peiling onder inwoners en ondernemers in Vlissingen

  21 november 2016

  In opdracht van de gemeente Vlissingen voert ZB| Planbureau een onderzoek uit onder inwoners en ondernemers in Vlissingen. 7.000 inwoners en 2.900 ondernemers hebben een uitnodiging ontvangen, met het verzoek de digitale burgerpeiling dan wel ondernemerspeiling in te vullen.

  Bekijk details van Peiling onder inwoners en ondernemers in Vlissingen