Nieuwsoverzicht ZB| Planbureau

Resultaat 11 - 20 (van 83)

 • De meerwaarde van Zeeuwse evenementen in kaart

  16 april 2018

  Jaarlijks vinden er tal van evenementen binnen Zeeuwse gemeenten plaats. Maar wat is de waarde van deze evenementen? Hoe tevreden zijn de bezoekers? En wat is de beleving?

  Bekijk details van De meerwaarde van Zeeuwse evenementen in kaart

 • Huidige generatie ouders ervaart de opvoeding als minder belastend

  23 maart 2018

  Zeeuwse ouders vinden de opvoeding van hun jonge kinderen minder belastend dan de generatie ouders van zestien jaar geleden. Zij weten de opvoeding beter te combineren met andere taken en ze komen minder vaak in situaties terecht waarin ze niet weten hoe te reageren op hun kind. Dat blijkt uit onderzoek van de Jeugdmonitor Zeeland onder ouders van 3 en 4 jarigen dat in 2017 voor de vijfde keer werd gehouden.

  Bekijk details van Huidige generatie ouders ervaart de opvoeding als minder belastend

 • Aantal overledenen door leukemie stijgt

  7 maart 2018

  ZB heeft in opdracht van UCR onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak leukemie in Nederland. Daarvoor zijn gegevens geraadpleegd uit de beveiligde microdata van het CBS. ZB heeft namelijk toegang tot deze data en beschikt over de expertise om de juiste bewerkingen uit te voeren. Doel van dit onderzoek was om inzicht te krijgen in het aantal sterfgevallen per maand als gevolg van leukemie over een periode van 20 jaar.

  Bekijk details van Aantal overledenen door leukemie stijgt

 • Arbeidsmarkt in grensregio's

  6 maart 2018

  Het project Werkinzicht heeft tot doel de arbeidsmobiliteit in en tussen Zuid-Nederland en Vlaanderen te bevorderen door transparante informatie over de arbeidsmarkt in deze regio’s te bieden.

  Bekijk details van Arbeidsmarkt in grensregio's

 • Tolweg of tol weg in de Westerscheldetunnel

  7 februari 2018

  In opdracht van de gemeente Terneuzen heeft ZB| Planbureau samen met de TU Delft onderzoek gedaan naar te verwachten effecten van het afschaffen of continueren van de tolheffing bij de Westerscheldetunnel.

  Bekijk details van Tolweg of tol weg in de Westerscheldetunnel

 • De Staat van Zeeland

  29 januari 2018

  De constatering in het rapport de Staat van Zeeland dat het aantal inwoners van Zeeland dat woont in een niet-stedelijke omgeving tussen 2009 en 2017 is gedaald met 28.000 is weliswaar correct, maar behoeft nadere uitleg.

  Bekijk details van De Staat van Zeeland

 • Staat van Zeeland 2017

  23 januari 2018

  De Staat van Zeeland is een studie naar de ontwikkelingen in Zeeland. Het rapport geeft inzicht in de economische, ruimtelijke en sociale ontwikkelingen van de afgelopen 8 jaar.

  Bekijk details van Staat van Zeeland 2017

 • Van peuter naar kleuter, een kijkje in de Jeugdmonitor Zeeland

  19 januari 2018

  De meeste driejarigen in Zeeland groeien op in een gezin met beide ouders en zonder ‘verhoogd risico’. Armoede of geweld zijn voorbeelden van risicofactoren. Steun van anderen of religiositeit zijn beschermende factoren. Uit de Jeugdmonitor blijkt dat sinds 2009 structureel ongeveer 5% van de driejarigen opgroeit in een gezin met verhoogd risico.

  Bekijk details van Van peuter naar kleuter, een kijkje in de Jeugdmonitor Zeeland

 • Criminaliteit in Zeeland in cijfers

  4 december 2017

  Is de criminaliteit gedaald of gestegen in de afgelopen jaren? Hoeveel misdrijven worden er in de provincie gepleegd? Cijfers over de omvang, aard en ontwikkeling van criminaliteit in Zeeland zijn te vinden op het dashboard van ZB| Planbureau.

  Bekijk details van Criminaliteit in Zeeland in cijfers

 • Dementievriendelijk Zeeland

  28 november 2017

  Maandag 27 november gaf Gedeputeerde van der Maas het startsein voor het project Dementievriendelijk Zeeland.

  Bekijk details van Dementievriendelijk Zeeland