ZB organiseert online Wetenschapsdag

Gepubliceerd op: 20 augustus 2020 16:00

ZB organiseert dit jaar een online Wetenschapsdag met zes workshops op 3 oktober tussen 9.30 en 16.30 uur. Kinderen van 7 tot 12 jaar uit Zeeland kunnen hier vanuit huis aan meedoen.

 

Online workshops
Op 3 oktober kunnen kinderen online, alleen of met vriendjes, vanuit huis meedoen aan zes verschillende workshops. Deze worden gegeven door de knotsgekke professoren van Mad Science. Een Wetenschapsdoosje met daarin alle benodigde materialen is in de week vóór 3 oktober op te halen bij diverse bibliotheekvestigingen door heel Zeeland. Meedoen kan alleen op inschrijving. Inschrijven kan tot 22 september via www.dezb.nl. Vol is vol!  Deelname aan de workshops is gratis.

Vraag ’t de professor in een videoboodschap
Kinderen kunnen dit jaar ook bij ons terecht met prangende vragen zoals: ‘Hoe plast een astronaut als hij/zij in de ruimte is?’ of ‘Waar is de maan van gemaakt?’. Wij kiezen de tien leukste vragen uit, laten een professor of andere deskundige het antwoord geven en maken er een leuke video van. Vragen kunnen vóór 10 september in de vorm van een korte, horizontale videoboodschap gestuurd worden naar wetenschapsdag@dezb.nl. Kijk voor de voorwaarden op de website www.dezb.nl. Inzenders maken kans op een goodiebag gevuld met science-gadgets.