ZB| Bibliotheek Vlissingen viert 1-jarig bestaan

Gepubliceerd op: 31 augustus 2018 14:50

Op zaterdag 8 september viert ZB| Bibliotheek Vlissingen haar eerste jubileum. Precies een jaar na de opening worden klanten getrakteerd op koffie en gebak tijdens een literaire talkshow van schrijver Jaap Robben.

Bezoekers en uitleningen
Sinds de opening zijn er 75.000 boeken uitgeleend. Het grootste deel daarvan betreft romans voor volwassenen. Zo’n 20% van de uitleningen bestaat uit leesboeken voor de jeugd. Daarnaast wordt er ook nog steeds veel geleend via de schoolbibliotheken.

De Bibliotheek in CineCityXL heeft momenteel meer dan 20.000 boeken in de collectie. De Bibliotheek in gebouw ’t Spui had een collectie van circa 50.000 boeken. Toch is het aantal uitleningen slechts met 8% verminderd.

Actuele collectie
De coördinator van ZB| Bibliotheek Vlissingen zegt dat de aanloop groot is: “De collectie is met 60% verkleind, maar we hebben een actuele en populaire collectie overgehouden. Daarnaast hebben we nu veel ruimere openingstijden. Dat zien we dan ook terug in de aanloop en de uitleencijfers, die zijn amper gedaald”.

Verjaardagsactie
Bibliotheekleden worden zaterdag 8 september op vertoon van een tegoedbon getrakteerd op koffie en gebak tijdens de literaire talkshow van auteur Jaap Robben. Ook wordt de Longlist van de door ZB georganiseerde Zeeuwse Boekenprijs daar bekendgemaakt. De bijeenkomst begint om 16.15 uur en vindt plaats in de Spiegeltent van Film by the Sea. De toegang is gratis, wel dient er een toegangskaart afgehaald te worden bij de kassa.

Vanaf maandag 3 september kunnen bibliotheekleden een tegoedbon voor deze actie ophalen bij de bibliotheekbalie tijdens service-uren op vertoon van hun Bibliotheekpas. Op is op!

Belevingsruimten
ZB| Bibliotheek Vlissingen staat voor ontmoeting en beleving. Er zijn verschillende belevingsruimtes gecreëerd die in het teken staan van het thema 'boek en film'. De Bibliotheek heeft ruime openingstijden; iedere dag van 10.00 tot 22.00 uur. Deze bestaan voor een deel uit zelfbedieningsuren. Leden kunnen zelf inleveren, uitzoeken en meenemen. Tijdens service-uren is er bibliotheekpersoneel aanwezig voor hulp en advies.

(foto: Dirk-Jan Gjeltema)