Winnaars Kunstbende Zeeland 2020 bekend

Gepubliceerd op: 7 september 2020 10:58

Fotograaf André Joosse op de foto Sem Houmes,-derde prijswinnaar categorie DANS

5 en 6 september vond de Zeeuwse voorronde van Kunstbende voor de 30e keer plaats in het Scheldetheater in Terneuzen. Zo’n 55 creatieve jongeren in de leeftijd 13 tot 19 jaar en afkomstig uit heel Zeeland, lieten het beste van zichzelf zien op de diverse podia in het Scheldetheater. Voor het eerst in 30 jaar was de voorronde ook online via een livestream te volgen, omdat vanwege het coronavirus veel minder publiek de voorronde mocht bijwonen.

De professionele jury had de zware, maar inspirerende taak de acts in de categorieën DANS, THEATER, EXPO, MUZIEK, DJ, TAAL en FILM te beoordelen. De eerste prijswinnaars vertegenwoordigen Zeeland bij de landelijke finale op 7 en 8 november in de Westergasfabriek in Amsterdam. Alle prijswinnaars krijgen naast de Kunstbende Award, een prijzenpakket vol gadgets en cadeaubonnen. Ook mogen ze rekenen op coaching door professionals. Daarnaast geeft Kunstbende de winnaars van alle categorieën de kans van hun leven door op een groot landelijk festival of evenement te mogen optreden!

Prijswinnaars

De gelukkigen zijn:

Expo:
1. Femke Huis (13) uit Westdorpe
2. Yael van der Puil (16) uit Colijnsplaat
3. Kim Selen (18) uit Goes

Taal:
1. Roos Besling (18) uit Burgh-Haamstede

Dans:
1. Jaila van de Griend (18) uit Vlissingen
2. Roos Bos (17) uit Middelburg & Anne Sande uit Kamperland
3. Sem Houmes (16) uit Vlissingen

Film & Animatie:
1. Kim Wisse (16) uit Koudekerke

Muziek:
1. Sigourney de Roos (17) uit Vlissingen
2. Carmen Vorst (19) uit Goes
3. Dominika Drzewiecka (17) uit Terneuzen

DJ:

1. Johan Schot (13) uit Goes

Theater:

1. Djoszuwa Zwier (18) uit Vlissingen
2. Sanne Willemse (15) uit Goes
3. Dimitri Nijsse (18) uit Kats
 

Kunstbende

Kunstbende is een stichting met het doel om jongeren te stimuleren tot cultuurparticipatie en is dé springplank voor een nieuwe generatie makers in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal, Theater en Influencer. Naast de organisatie van voorrondes en een landelijke finale, biedt Kunstbende jongeren de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen via workshops en masterclasses.