Winnaars Finale Kunstbende Live 2020 bekend

Gepubliceerd op: 13 november 2020 13:27

De winnaars van de finale van Kunstbende 2020 zijn bekend! Er is ook een Zeeuwse deelnemer in de prijzen gevallen.

De finale vond plaats in de vorm van een livestream - Kunstbende Live - op de Westergas in Amsterdam op 7 en 8 november 2020.

Honderd acts streden in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars mogen optreden op grote podia, van Mysteryland tot Oerol.

De 14 jarige Johan Schot (DJ DNN) uit Goes heeft de 3e prijs in de categorie DJ gewonnen. Hij was de jongste deelnemer in die categorie. Dit zei de vijfkoppige, professionele jury – met o.a. DJ Puri, die eerder werkte met artiesten als Jason Derulo - over Johan:

“Johan is heel creatief, maakt gewaagde keuzes en heeft een uniek stijl. Ook z’n performance is erg goed. Ongelooflijk knap dat je dit zo jong al zo goed doet. Talent van de toekomst!”

Johan stroomde samen met 7 andere finalisten na de Zeeuwse voorronde, die in september plaatsvond in het Scheldetheater, door naar de landelijke finale in Amsterdam. De Zeeuwse voorronde (Kunstbende Zeeland) wordt jaarlijks georganiseerd door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Winnaars

De finale-acts van de nummers één, twee en drie kun je nu terugkijken op youtube.com/kunstbende.


Foto Johan Schot: Marcel Krijgsman