Winnaars bekend van de Walcherse finale van de voorleeswedstrijd!

Gepubliceerd op: 10 maart 2021 14:47

Ilaf Mohammed, Seb Sassenburg en Sophie Vervuurt winnen de Walcherse finale.

Ilaf Mohammed van de Leeuwenburg, Seb Sassenburg van het Talent en Sophie Vervuurt van de Cypressenhof, alle drie uit Middelburg, hebben vanmiddag de Walcherse finale van de voorleeswedstrijd gewonnen.

Deze wedstrijd vond digitaal plaats. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De drie winnaars zullen binnenkort Walcheren vertegenwoordigen in de Zeeuwse finale.
En wellicht worden zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2021!

De zeventien kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Wietske naar voren gehaald en kort aan de kijkers voorgesteld.
Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Er werd door de jury gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.
Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door de juryleden Marco Kunst (kinderboekenschrijver), Willy Wouterse (eigenaresse Boekhandel de Boekenmolen) en Amanda Dietrich (medewerker ZB) gesproken.

Ilaf las een fragment voor uit het boek ‘Valentijn in de modder’ van Aag Vernelen. Seb las voor uit ‘Pech onderweg’ van Jozua Douglas en Tosca Menten. En Sophie las voor uit ‘Het geheim van Lena Lijstje’ van Francine Oomen.
De jury vond dat dat deze drie voorlezers waardige deelnemers zullen zijn aan de Zeeuwse finale die op 9 april plaatsvindt.