Vrijheidscolleges 2017 in Zeeland

Gepubliceerd op: 16 maart 2017 16:14

Programmamaker Eric Corton en documentairemaker Sunny Bergman komen 18 april naar Zeeland. Eric Corton geeft ’s middags om 15.00 uur voor studenten van HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt en Scalda een besloten lezing met aansluitend discussie en muziek in het Atrium van de HZ. De muziek wordt verzorgd door HZ-student Dave Caljouw. ’s Avonds op 18 april is Eric Corton samen met Sunny Bergman te horen en te zien in De Spot in Middelburg om 19.30 uur. Schrijfster Naema Tahir is op 5 mei te zien en te horen tijdens het Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen om 13.30 uur op het Four Freedom Stage.

De Vrijheidscolleges bestaan uit een jaarlijkse serie lezingen van bekende opiniemakers met de ‘Vier Vrijheden’ van Roosevelt als thema. Lezingen over fundamenten van de democratie. Wat betekent de vrijheid van meningsuiting in een tijdperk van terrorisme en Trump? Geldt de vrijwaring van angst en gebrek ook voor vluchtelingen? Hoe gaan we om met de vrijheid van religie als deze botst met de vrijheid van meningsuiting? Dit zijn thema’s die aan bod komen tijdens de Vrijheidscolleges 2017.

In samenwerking met tien Bevrijdingsfestivals brengen de Vrijheidscolleges een publiek op de been voor deze fundamenten van onze rechtstaat en democratie. In elke provincie vinden meerdere lezingen plaats in de aanloop naar 5 mei, en op 5 mei zelf tijdens het Bevrijdingsfestival. De Vrijheidscolleges vinden plaats in Zwolle, Nijverdal, Utrecht, Den Haag, Wageningen, Den Bosch, Tilburg, Vlissingen, Middelburg, Almere, Amsterdam, Hoogeveen, Assen, Emmen en Groningen. Andere sprekers dit jaar zijn Boris van der Ham, Dolf Jansen, Fidan Ekiz, Frank Furedi, Maarten van Rossem en Simone van Saarloos.
Kijk voor het hele programma op www.vrijheidscolleges.nl.

Je kunt het vrijheidscollege bijwonen op 18 april om 19.30 uur in De Spot. Toegang is gratis. Reserveren is gewenst, opgeven kan via: www.vrijheidscolleges.nl/agenda.
Houd de inhoudelijke programma’s op de websites van De Spot en Bevrijdingsfestival Zeeland in de gaten: www.despotmiddelburg.nl en www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl.

De organisatie in Zeeland is in handen van Cultuurwerf Vlissingen en ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland in het kader van Four Freedoms door het jaar heen.