Voorronde Kunstbende Zeeland gaat door én gaat online

Gepubliceerd op: 24 augustus 2020 08:22

Al 30 jaar betreden creatieve jongeren uit het land het podium tijdens de regionale voorrondes van Kunstbende, aangemoedigd door een volle zaal met publiek. Een traditie waar wij vanwege het coronavirus dit jaar voor het eerst mee moeten breken. Maar Kunstbende gaat door in 2020. Nieuw dit jaar is dat iedereen de optredens live vanuit huis mee kan kijken. Zo kunnen de acts van de 55 deelnemende Zeeuwse jongeren tóch nog door een groot publiek gezien worden.

Voorronde Zeeland 5 en 6 september

De Zeeuwse voorronde vindt plaats op 5 en 6 september in het Scheldetheater in Terneuzen. De verschillende optredens worden over het gehele weekend verspreid. Deelnemers mogen beperkt eigen publiek meenemen. Ondanks de omstandigheden zijn jongeren vooral blij dát ze weer kunnen optreden. De presentatie is in handen van Kevin van Gorkom, Steffen Brinkhaus en Evita de Roode.

Het programma bestaat dit jaar uit vier delen: zaterdag 5 september is het de beurt aan de deelnemers expo (14.00 tot 15.00 uur), film (15.45 tot 16.45 uur) en muziek & DJ (19.00 tot 22.00 uur). Zondag 6 september betreden de deelnemers in de categorieën dans, taal en theater het podium (14.30 tot 18.00 uur).

Aan het eind van ieder deel, maakt de vakjury de winnaar(s) bekend. Ook dit jaar bestaat de jury, drie per categorie, uit een groot aantal professionals en oud-winnaars van Kunstbende.
 

Online livestream

Nieuw dit jaar is dat iedereen de optredens live vanuit huis mee kan kijken! Vanaf 1 september is het programma te vinden op www.kunstbende.nl/zeeland-live. Op 5 en 6 september is de livestream te zien op dezelfde pagina en kan er ook gechat worden.

Kunstbende

Kunstbende is een makers wedstrijd voor creatieve jongeren van 13 t/m 18 jaar. Elk jaar worden er in iedere provincie in Nederland voorrondes gehouden in acht categorieën: dans, DJ, expo, film, theater, muziek, taal en fashion. Per categorie gaat de winnaar door naar het Young Creators Festival op 7 en 8 november in de Westergas in Amsterdam. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. De Zeeuwse finalisten krijgen geldprijzen, masterclasses en nog veel meer.

Samen met partner in cultuur Rabobank brengt Kunstbende talent van zolder naar podium. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsors en partners. Kunstbende Zeeland wordt georganiseerd door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en wordt ondersteund door Provincie Zeeland, Rabobank en Scalda.