Vestiging Bibliotheek Vlissingen in CineCity officieel bekrachtigd

Gepubliceerd op: 29 juni 2017 15:20

Op woensdag 29 juni is het voortbestaan van de Bibliotheek officieel bevestigd door het ondertekenen van drie contracten: de transitie- en de dienstverleningsovereenkomst tussen ZB en de gemeente Vlissingen en de huurovereenkomst tussen ZB en CineCity.

Op deze officiële bijeenkomst waren verschillende sleutelfiguren aanwezig: Josephine Elliott, wethouder Gemeente Vlissingen, Perry Moree, directeur ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Ad Weststrate, directeur CineCity.

De bouwtekeningen zijn toegelicht waarbij tevens een sfeerschets is gegeven van de nieuwe inrichting. Ook zijn de mogelijkheden qua dienstverlening toegelicht. De bedoeling is dat er in de toekomst een plaats ontstaat waar naast het lenen van een boek ook activiteiten plaatsvinden met betrekking tot literatuur, boekverfilmingen en educatieve evenementen.

De bezoekers kunnen hier in alle rust plaatsnemen op een van de vele zit- en relaxplekken en onder het genot van een kop koffie van het Cine Café genieten van een tijdschrift of boek.

De verwachting is dat ZB| Bibliotheek Vlissingen begin september haar deuren opent tijdens een feestelijke bijeenkomst.