Thuis voorlezen stimuleren met De Voorleestas

Gepubliceerd op: 14 januari 2021 17:15

ZB organiseert tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 januari tot en met 30 januari verschillende online activiteiten rondom het prentenboek van het jaar, ‘Coco kan het’ van Loes Riphagen.

Vijf scholen in Vlissingen krijgen De Voorleestas

Stichting Lezen geeft -met steun van Stichting De Versterking- De Voorleestas aan 60 scholen in Nederland. Op vier scholen in Vlissingen, De Omnibus, Het Vlot, Frans Naerebout, Mozaïek en De Branding krijgen de ouders en kinderen van groepen een en twee De Voorleestas uitgereikt. Hiermee wordt het voorlezen thuis extra gestimuleerd.

Burgemeester reikt eerste Voorleestas uit

Bas van den Tillaar, burgemeester van Vlissingen, zal op vijf scholen in Vlissingen via een filmpje, De Voorleestas uitreiken. De tas zit vol met kleine cadeautjes
zoals de mini-editie van het Prentenboek van het Jaar ‘Coco kan het!’, een voorleesknuffeltje en materialen om er thuis mee aan de slag te gaan.

Thuis voorlezen

Ouders leveren een belangrijke bijdrage aan de leesontwikkeling van hun kinderen. De kans dat kinderen uitgroeien tot lezers is vijf keer groter als ouders een positieve leesopvoeding bieden. Tijdens De Nationale Voorleesdagen geven scholen en kinderopvang extra aandacht aan voorlezen. Een uitgelezen moment om ook het voorlezen thuis onder de aandacht te brengen. Niet voor alle kinderen is het vanzelfsprekend om ook thuis voorgelezen te worden. Om dat te stimuleren ontvangen leerlingen op deelnemende scholen ‘De Voorleestas’.

Foto van Bas van den Tillaar, burgemeester van Vlissingen bij het uitreiken van de eerste voorleestas in 2020 op basisschool De Combinatie in Vlissingen.