The Brightt wint Zeeuwse Belofte 2017

Gepubliceerd op: 6 mei 2017 09:00

Voor het vierde jaar op rij organiseerde ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland de Zeeuwse Belofte. De Zeeuwse Belofte 2017 vond plaats op het Vlissingse Bevrijdingsfestival op 5 mei. De vier deelnemers aan deze wedstrijd waren de winnaars van de regionale bandcompetities. The Brightt won Steenworp op Zeeuws-Vlaanderen, Charades was de winnaar van Spectra op Zuid-Beveland, Distinguished won Regioruis op Schouwen-Duiveland en Letters from Nina won PodiumZ op Walcheren.

The Brightt mag als vertegenwoordiger van Zeeland door naar de landelijke finale van de Sena POPnl Awards in de Amsterdamse Sugarfactory. Afgevaardigde bands uit alle provincies strijden om de Sena POPnl Award 2017. Een vakjury bepaalt wie uiteindelijk de winnaar van 2017 wordt.

De vakjury van de Zeeuwse Belofte, bestond dit jaar uit Marc Blom (South West Studio), Loek van der Linde (3voor12Zeeland) en Swen Blikman (voorzitter Brogum). Zij oordeelden dat the Brightt de meest complete band was die aan de Zeeuwse Belofte deelnam, met een enthousiaste show die aanzette tot dansen.

Naast deelname aan de Sena POPnl Awards krijgt the Brightt twee dagen studiotijd bij South West Studio in Middelburg.