Taalhuis zoekt taalvrijwilligers

Gepubliceerd op: 24 augustus 2017 14:31

In de landelijke ‘Week van de Alfabetisering’ (4 tot 10 september 2017) gaat het Taalhuis Walcheren actief op zoek naar taalvrijwilligers met een wervingsactie in het gebouw van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Ook wordt er geflyerd in Vlissingen en Middelburg. Er zijn namelijk meer taalvrijwilligers nodig om iedereen te kunnen helpen. Daarom is er deze week extra aandacht voor de werving van nieuwe taalvrijwilligers.

Week van de Alfabetisering
In ons land zijn 2,5 miljoen volwassenen laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven de ‘Week van de Alfabetisering’. Vrijwilligers op taalgebied zijn heel hard nodig. Mensen willen graag leren, maar zijn afhankelijk van anderen die tijd vrijmaken om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan.

Taalachterstand
Van de volwassen Nederlanders heeft 1 op de 9 moeite met lezen en schrijven. Dit zijn zowel mensen van allochtone als autochtone komaf. Deze taalachterstand zorgt voor sociale uitsluiting en minder kansen op de arbeidsmarkt.

Wie zoeken we?
Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Taalhuis Walcheren zoekt taalvrijwilligers voor diverse organisaties. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als taalmaatje of taaldocent. Een taalmaatje oefent de Nederlandse taal met 1-op-1 gesprekken en een taaldocent werkt met een groep mensen aan hun taalvaardigheden.

Meer weten over het werk als taalvrijwilliger?
Kom langs bij het Taalhuis Walcheren of kijk op de website www.taalhuiswalcheren.nl

Het Taalhuis Walcheren vind je in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg en in ZB| Bibliotheek Vlissingen, CCXL, Spuikomweg 7 in Vlissingen.