Save the date: Op weg naar de Europese verkiezingen

Gepubliceerd op: 11 juli 2018 13:26

Op 26 mei 2019 is het zover. We kunnen dan in Nederland onze stem uitbrengen en bepalen we mede de toekomst van de Europese Unie. Maar hoe werkt dat Europees Parlement nu eigenlijk? Je ontdekt het allemaal in het traject ‘Op weg naar de Europese verkiezingen’.

Voor wie?
Iedereen die interesse heeft, kan deelnemen. Ben je docent, student, leerkracht of leerling, beroepsactief of gepensioneerd? Noteer de data alvast in je agenda.

Het aanbod
17 oktober 2018, Brugge (BE)
Informeer je! Je krijgt tijdens dit event een hoop informatie over de Europese Unie. We starten met de vraag waarom de EU nodig is en wat ze tot nu toe al realiseerde. Daarna laten we experts aan het woord rond de thema’s: migratie, klimaat en energie, Europa in de wereld en defensie.

30 januari 2019, Middelburg (NL)
Geef je mening! Hoe denk jij eigenlijk over deze thema’s? Op basis van de informatie die je tijdens het eerste evenement kreeg, krijg je nu de kans om je mening te geven. Dat doen we op een actieve en leuke manier. Op het einde van de dag ligt er, op basis van jouw mening, een to do-lijstje klaar voor het nieuwe Europese Parlement.

20 maart 2019, Roeselare (BE)
Bepaal wie jouw vertegenwoordiger wordt in het Europees Parlement! De verkiezingen naderen. We nodigen daarom een aantal Europarlementsleden van verschillende politieke partijen uit voor een dialoog. Ze geven er hun mening over de thema’s van dit traject. Aan jou om op basis daarvan te bepalen wie jouw stem krijgt.

Praktisch
• De activiteiten vinden telkens plaats van 14.00 tot 17.00 uur.
• Op de drie data kun je gebruikmaken van gratis busvervoer naar de locatie van het evenement.
• Zodra de precieze locaties bekend zijn, brengen we je op de hoogte door middel van een nieuwe mail.
• Deelname is gratis, maar we vragen je om vooraf in te schrijven.
• Wie zich inschrijft, doet dat bij voorkeur voor het volledige traject.

Wil je je plaatsje al reserveren? Stuur een mail naar secretariaat@dezb.nl ovv. Europese verkiezingen.

Organisatoren
Het traject ‘Op weg naar de Europese verkiezingen’ is een initiatief van de Informatiecentra Europe Direct West-Vlaanderen en Europe Direct Middelburg, ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en ARhus Roeselare, met ondersteuning van Europahuis Ryckevelde. Het project wordt gefinancierd door de Europese Commissie.