Rabobank Middelburg gaat verhuizen naar ZB

Gepubliceerd op: 20 mei 2020 09:00

Rabobank Middelburg verhuist per 1 augustus 2020 naar het gebouw van ZB aan de Kousteensedijk. Particuliere en zakelijke klanten kunnen er vanaf die datum terecht voor dagelijkse bankzaken en op afspraak voor advies. De huidige vestiging aan de Lange Geere wordt vervangen door de vestiging in de ZB.

Momenteel is vanwege de coronacrisis de Rabobankvestiging aan de Lange Geere in Middelburg gesloten. Deze sluiting kwam in een periode waarin de bank zich voorbereidde op een verhuizing naar een kleinere en meer flexibele vestiging in Middelburg. Het bezoek aan het bankgebouw is de afgelopen jaren sterk teruggelopen. Steeds meer klanten regelen hun bankzaken digitaal via internet of via de Rabo Bankieren App. Een gevolg is dat de vestiging in Middelburg te groot is geworden.

De keuze voor ZB
Rabobank ziet voordelen in de locatie aan de Kousteensedijk. Het gebouw ligt op loopafstand van de binnenstad en is goed bereikbaar. Ook is er voldoende parkeergelegenheid. In de ZB kan gebruik worden gemaakt van andere faciliteiten ter ondersteuning van de dienstverlening. Zo kunnen er bijvoorbeeld bancaire informatie- en themabijeenkomsten worden georganiseerd.

Verder passen de openingstijden van de bank goed binnen de ruime openingstijden van de bibliotheek. Zo is een bibliotheekbezoek te combineren met het regelen van bankzaken.

Veranderingen voor klanten
Klanten kunnen zoals voorheen tijdens openingsuren binnenlopen bij de Rabobank. Ook kunnen er afspraken met adviseurs plaatsvinden in de nieuwe vestiging. Geld opnemen en storten kan om veiligheidsredenen niet in de nieuwe vestiging. De pinautomaten en de sealbagautomaat aan de buitenzijde van het gebouw aan de Lange Geere blijven vooralsnog beschikbaar.

Directeur Jules van Leijden van Rabobank Walcheren/Noord-Beveland is blij met de oplossing: “Deze Rabobankvestiging in de ZB is een mooi antwoord op de vraag hoe wij in de huidige tijd dichtbij kunnen blijven. In plaats van de overstap naar een kleiner kantoor, kiezen wij bewust voor het opgaan in een groter geheel vanuit de gedachte dat wij elkaar kunnen versterken. Denk hierbij aan de wijze waarop kwetsbaren en digitaal minder vaardigen geholpen kunnen worden om bijvoorbeeld hun bankzaken te regelen.”

Perry Moree, directeur-bestuurder van ZB, de grootste culturele instelling en bibliotheek van Zeeland, is zeer verheugd met de komst van de bank naar het gebouw aan de Kousteensedijk: "De ZB verwelkomt graag bezoekers en wil hen een zo breed mogelijk aanbod aan diensten bieden. Dit kan variëren van het bekende lenen van boeken, een krant of tijdschrift lezen, een cursus volgen, een tentoonstelling bezoeken, tot hulp bij het doen van de belastingaangifte. In zo'n brede bibliotheek past een vestiging van de Rabobank uitstekend. Een prima voorbeeld van publiek-private samenwerking, dat we graag verder uitbouwen.”