Popaanzee Kickstart nu ook in ’t Beest

Gepubliceerd op: 8 oktober 2019 18:44

Goed nieuws voor jonge muzikanten op de Bevelanden: vanaf 30 oktober kun je in ’t Beest terecht om andere muzikanten te ontmoeten en samen muziek te maken.

Popaanzee Kickstart vindt vanaf die datum iedere laatste woensdagavond van de maand tussen 19.00 en 21.00 uur plaats.

Popaanzee Kickstart startte in februari dit jaar als pilotproject in De Spot in Middelburg, met de bedoeling uit te breiden naar andere plaatsen in Zeeland, wanneer het project een succes zou zijn. Al gauw meldde podium ’t Beest zich.

Popaanzee is het platform voor talentontwikkeling in popmuziek in Zeeland, de coördinatie is in handen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Regionale samenwerking

Popaanzee heeft als doel muzikanten verder te helpen in hun ontwikkeling. Popaanzee heeft op ieder niveau wat te bieden en Popaanzee Kickstart vormt de basis. Popaanzee Kickstart is meer dan alleen een kweekvijver voor nieuw muzikaal talent; het is óók een springplank naar al die mooie muzikale initiatieven die Zeeland rijk is. Daarom werkt Popaanzee niet alleen samen met het Goese poppodium. Ook bandcompetitie Spectra en de jongerenwerkers van Stichting Welzijn Oosterschelderegio en Gemeente Borsele zijn bij het project betrokken.

Faciliteiten

Vanaf 30 oktober 2019 staan iedere laatste woensdagavond van de maand tussen 19.00 en 21.00 uur de deuren van ’t Beest open voor jonge muzikanten. Elke maand is er een andere Zeeuwse band te gast. Zij begeleiden de avond, de jamsessie en helpen muzikanten op weg. Ook jongeren die (nog) geen muziekinstrument spelen zijn welkom.

Deze eerste editie in ’t Beest wordt afgetrapt door leden van de band Potential Wonder, winnaar van bandcompetities Spectra en Regioruis 2019. Een eigen instrument meenemen mag, maar hoeft niet. Er staat een complete backline met instrumenten klaar. Leuk detail: ze zijn geschonken door Racoon, Gorefest en Spectra.

Iedereen die meer wil met muziek, andere muzikanten wil ontmoeten, samen muziek wil maken, alvast wil oefenen voor deelname bij Spectra, of gewoon nieuwsgierig is, is welkom. Locatie: Podium ’t Beest, Beestenmarkt 3 in Goes.