Online in gesprek met Levende Boeken

Gepubliceerd op: 9 november 2020 09:01

Ga op donderdagavond 19 november online in gesprek met je ‘vooroordeel’ tijdens de Human Library.

Beoordeel boek niet op de kaft
In de Human Library delen ‘Levende Boeken’ hun levensverhaal. Mensen die je misschien wel op straat hebt zien lopen, zonder te weten dat ze een bijzonder verhaal hebben. Misschien vond je ze er een beetje anders uitzien, en had je je oordeel al geveld. Kloppen je vooroordelen op basis van de buitenkant van een persoon, of stel je je ideeën bij?

Onbekende werelden toegankelijk gemaakt
Net als in een gewone bibliotheek waar boeken je toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers de mogelijkheid om in de belevingswereld van de ander te stappen. En dit allemaal op een hele simpele manier: door met elkaar in gesprek te gaan. Boektitels waarmee lezers in gesprek kunnen zijn deze editie onder andere: ex-moslim, polyamoreus, veteraan en overledenenverzorger.

Beproefd en bewezen
De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Na drie succesvolle edities in Middelburg en Vlissingen organiseren wij voor het eerst de online Human Library, vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus. Want juist in deze periode willen we mensen met elkaar verbinden! Het concept blijft hetzelfde: één op één, waarbij je elkaar in de ogen kunt kijken en zo van elkaar kunt leren, alleen dit keer online. De Human Library Zeeland is in samenwerking met Europe Direct. Deelname is gratis.