Nieuwsoverzicht ZB| Planbureau jeugd nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 32)

 • Er wordt minder gepest onder Zeeuwse scholieren Bekijk details

  25 mei 2016

  Van het uitschelden en schoppen van klasgenoten op het schoolplein tot het vertellen van leugens of bedreigen van anderen online. Ongeveer 6 procent van de Zeeuwse jongeren geeft aan regelmatig te worden gepest. Hoewel dit nog een aanzienlijk deel van de jongeren betreft, is het aantal wel afgenomen sinds 2007. Dat blijkt uit cijfers van de Zeeuwse Jeugdmonitor van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland die vorig jaar voor de vierde keer is gehouden onder scholieren van de derde klas van het Voortgezet...

  Bekijk details van Er wordt minder gepest onder Zeeuwse scholieren

 • Zeeuwse scholieren vooral moeite met homoseksualiteit eigen sekse Bekijk details

  12 mei 2016

  Er zijn grote verschillen tussen jongens en meisjes voor wat betreft de acceptatie van homoseksualiteit van een klasgenoot. Jongens accepteren homoseksualiteit het minst en hebben vooral moeite hebben met de acceptatie van homo’s. Verder zijn er grote verschillen tussen gemeenten en geloof.

  Bekijk details van Zeeuwse scholieren vooral moeite met homoseksualiteit eigen sekse

 • Drugsgebruik Zeeuwse jongeren Bekijk details

  18 april 2016

  Het gebruik van wiet, marihuana of hasj onder scholieren uit klas 3 van het voortgezet onderwijs vertoont een dalende trend. Dit blijkt uit een analyse van cijfers uit de Zeeuwse Jeugdmonitor van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

  Bekijk details van Drugsgebruik Zeeuwse jongeren

 • Onderzoek onder jongeren van 20 t/m 23 jaar in Zeeland Bekijk details

  8 april 2016

  Op 9 april start Jeugdmonitor Zeeland van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland een onderzoek onder jongeren. Het onderzoek wordt in opdracht van de Zeeuwse gemeenten en provincie Zeeland voor de vierde keer gehouden.

  Bekijk details van Onderzoek onder jongeren van 20 t/m 23 jaar in Zeeland

 • Zeeuwse scholieren zorgen voor minder overlast en problemen Bekijk details

  7 maart 2016

  Ruim één op de drie Zeeuwse scholieren heeft in het afgelopen jaar iemand lastig gevallen of iemand uitgescholden. In 2004 deed nog bijna de helft van de scholieren dit.

  Bekijk details van Zeeuwse scholieren zorgen voor minder overlast en problemen

 • Aandacht nodig voor seksuele ervaringen jongeren Bekijk details

  15 februari 2016

  Eén op de zeven jongeren in Zeeland (14%) heeft een seksuele ervaring gehad tegen zijn of haar zin in. We bedoelen hiermee divers ongewenst gedrag (zoenen, intiem betasten tot en met geslachtsgemeenschap).

  Bekijk details van Aandacht nodig voor seksuele ervaringen jongeren

 • Hulpverlening meten en verbeteren? Bekijk details

  9 februari 2016

  Er is ontzettend veel hulp verleend de afgelopen 25 jaar aan kinderen en jongeren, maar de resultaten zijn onbekend. Dat blijkt uit onderzoeken.

  Bekijk details van Hulpverlening meten en verbeteren?

 • Alcoholgebruik jongeren in Zeeland Bekijk details

  19 januari 2016

  Het binge drinken, oftewel het drinken van vijf of meer alcoholische drankjes bij één gelegenheid, is in de afgelopen jaren afgenomen onder de Zeeuwse jongeren. Dit blijkt uit de Jeugdmonitor van ZB| Planbureau en Bibliotheek welke in 2015 weer is gehouden onder Zeeuwse scholieren uit het derde jaar van het voortgezet onderwijs.

  Bekijk details van Alcoholgebruik jongeren in Zeeland

 • Factsheet Relaties en Seksualiteit Bekijk details

  16 december 2015

  Eén op de zes leerlingen uit klas 3 van het Voortgezet Onderwijs in Zeeland heeft naar eigen zeggen één of meer keren geslachtsgemeenschap gehad.

  Bekijk details van Factsheet Relaties en Seksualiteit

 • 14 en 15 jarigen in Zeeland Bekijk details

  11 november 2015

  Hoeveel jongeren zijn lid van een vereniging in uw gemeente? En hoeveel verlenen er mantelzorg? Bekijk dit en meer op de nieuwe infokaarten over derdeklassers in het voortgezet onderwijs.

  Bekijk details van 14 en 15 jarigen in Zeeland