Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Gepubliceerd op: 17 juni 2022 09:43

Op zondag 26 juni 2022 vindt het Kunstbende Young Creators Festival plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Oftewel: de landelijke finale van Kunstbende.

Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 18 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

Onder hen ook deze Zeeuwse finalisten

  • Expo: Hannah Francke (17 jaar uit Middelburg)
  • Taal: Sanne Willemse (17 jaar uit Goes)
  • Film & Animatie: Kim Wisse (18 jaar uit Koudekerke)
  • DJ: Johan Schot (15 jaar uit Goes)
  • Theater: Sanne Willemse (17 jaar uit Goes) en Hannah Francke (17 jaar uit Middelburg)
  • Fashion: Leaf Habraken (13 jaar uit Kortgene), Kyra van de Braak (14 jaar uit Kapelle) en Agatha Kupczak (14 jaar uit Colijnsplaat)
  • Muziek: Men (Seb Sassenburg, Gernardo Dorleijn, Sem Jakobsen en Tim de Jonge uit Middelburg, gemiddelde leeftijd 13 jaar)

Zij hebben op 3 april jl. de voorronde van Kunstbende in Zeeland gewonnen en mogen daarom 26 juni in één of meerdere categorieën voor de provincie Zeeland uitkomen in de landelijke finale. Alles komt in deze grote finale voorbij: van een goochelact tot een dragking, van elektronische pop tot een rockband, van spoken word tot proza en van Instagram-memes tot TikTok-video's. Alles kan en alles mag op het Kunstbende-podium, als het maar zelf bedacht en gemaakt is.

Kunstbende is dé creatieve community voor iedereen van 13 t/m 18 jaar. De organisatie van Kunstbende Zeeland is in handen van ZB. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix. Check het complete programma, hosts, jury en prijzen op kunstbende.nl/festival.


Foto Leaf, Kyra en Agatha: André Joosse