Zeeuwse Bibliotheken helpen met mediawijsheid

Gepubliceerd op: 25 oktober 2022 10:50

Van 4 tot en met 11 november vindt de landelijke Week van de Mediawijsheid plaats met als thema ‘Like en Cancel’.

De Bibliotheken in Zeeland organiseren rondom deze week door de gehele provincie activiteiten waardoor je mediawijzer wordt. Zo worden jong en oud een stukje weerbaarder en digitaal vaardiger.

Thema Like en Cancel

Het thema leeft volop in de samenleving. Met een like geef je een positieve reactie op video’s, berichten en reacties van anderen. Maar niet elke online interactie is leuk. Met de veiligheid van een scherm tussen ons in is een nare reactie zo geplaatst. Een meningsverschil kan leiden tot haatreacties, ruzie of uitsluiting. Maar hoe kun je nu het beste omgaan met de digitale wereld en bijbehorende nare situaties?

In ons aanbod van verschillende workshops, spreekuren en cafés gaan we dieper in op mediagebruik in verschillende vormen. Zo hebben we een webinar voor ouders met thema ‘like and cancel’, een ontdeklab (6+), medialab (8+) en bijvoorbeeld workshops zoals gebruik van Whatsapp en Veiligheid op internet. Ook wordt een interactieve online talkshow aangeboden: Gesprekken over hacken! Met de Politie & de Hack Helpdesk. Op de basisscholen geven lees- en mediaconsulenten lessen rondom mediawijsheid.

Het volledige overzicht van alle activiteiten vind je hier:

Week van de Mediawijsheid