ZB hijst de vlag

Gepubliceerd op: 23 september 2020 13:09

ZB hijst de vlag in het kader van SDG dag op vrijdag 25 september.

Vijf jaar geleden ondertekenden wereldleiders de Sustainable Development Goals (SDG’s): de Duurzame Ontwikkelingsdoelen of ook wel Werelddoelen genoemd.

Deze zeventien Werelddoelen gelden voor álle landen – dus ook voor Nederland. Er wordt geprobeerd deze doelen in 2030 te hebben bereikt. In 2030 zouden we dan een wereld hebben met meer welvaart en minder ongelijkheid, waarin we biodiversiteit en klimaat beschermen en waarin iedereen in vrede met elkaar samenleeft. Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen.

SDG en bibliotheken

‘Ook voor bibliotheken zijn de SDG’s van groot belang. Wij zijn tenslotte een maatschappelijk betrokken instelling, wij streven naar goed geïnformeerde burgers, gelijke kansen voor iedereen en zorg voor de wereld van morgen. Wij hebben een functie als informatiepunt en zijn een plek van ontmoeting en debat. Zo spelen wij een grote rol spelen in de bewustwording van de SDG’s onder de Zeeuwen en het bereiken van deze doelen’, aldus Perry Moree, directeur-bestuurder van ZB.

 


ZB wil een duurzame bibliotheek zijn. Dit jaar is gescheiden afval inzameling gestart. Volgende maand nemen we de eerste elektrische bus in Zeeland in gebruik voor het boekvervoer door de gehele provincie. Graag noemen we ook andere initiatieven. 120 Zeeuwse maatschappelijke initiatieven, die zich inzetten om de wereld een stukje beter te maken, staan inmiddels op een digitaal platform MAEX Zeeland. ‘Je zult je verbazen wat er allemaal door Zeeuwen wordt ondernomen. En voor diegene die er nog niet op staan, die nodig ik graag uit om zich hierbij aan te sluiten’, aldus Moree.