ZB helpt bij belastingaangifte

Gepubliceerd op: 28 februari 2018 15:15

Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen, kunnen vanaf 1 maart terecht in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en ZB| Bibliotheek Vlissingen. Samen met de ouderenbonden organiseert de Bibliotheek belastingspreekuren om mensen te ondersteunen. Deze service is gratis. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek. Deze dienstverlening is bedoeld voor particulieren, niet voor bedrijven en andere organisaties.

Belastingspreekuur

Ondersteuners van de Federatie van Algemene Seniorenverenigingen verzorgen een aantal spreekuren:

Middelburg (open inloop)
Dinsdag 6, 13, 20 en 27 maart van 10.00 tot 12.00 uur 

Dinsdag 10, 17 en 24 april van 10.00 tot 12.00 uur

Vlissingen (aanmelden via website of in de Bibliotheek)*
Woensdagavond 14 maart van 19.00 tot 22.00 uur
Woensdagmiddag 28 maart van 13.30 tot 17.45 uur
Vrijdagmiddag 6 april van 13.30 tot 17.45 uur
Zaterdagmorgen 21 april van 10.00 tot 12.15 uur

* De afspraken duren een half uur
* www.bibliotheekvlissingen.nl of 06-46194433  (algemeen: 0118-654120)

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek

Wie zelf aangifte wil doen, kan gebruikmaken van de gratis faciliteiten in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en ZB| Bibliotheek Vlissingen. Er zijn computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Het is niet mogelijk om vooraf computers te reserveren. De ingevulde aangifte kan gratis worden geprint. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Medewerkers vullen de aangifte niet in. Voor specifieke hulp bij de aangifte kan men terecht bij het belastingspreekuur.  

Cursussen computer, internet en digitale overheid

ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland biedt gratis cursussen aan voor computer- of internetgebruik. Bijvoorbeeld de cursus Klik & Tik. Je leert de computer opstarten, typen en het versturen van een e-mail. Daarnaast is de gratis cursus Digisterker voor het leren werken met de elektronische overheid. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruikmaken van de elektronische dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst. Modules zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en Mijn Overheid.