ZB Bibliotheek van Zeeland promoot lezen op de Zomerschool

Gepubliceerd op: 23 juli 2021 12:09

Basisschoolkinderen in Vlissingen die moeite hebben met rekenen en taal krijgen in de zomervakantie een extra mogelijkheid om hun kennis bij te spijkeren.

In Openwijkschool De Combinatie in Vlissingen start voor de 12e keer de Zomerschool. Kinderopvang Walcheren verzorgt gelijktijdig een zomerschool voor peuters.
ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) verzorgt ook dit jaar weer activiteiten op de Zomerschool in Vlissingen om het leesplezier bij kinderen en ouders te promoten.

Activiteiten ZB

Vakantielezen

We zijn van start gegaan met een inspiratiesessie voor leerkrachten. Onze leesconsulent gaat een aantal activiteiten in de klassen verzorgen. De kinderen worden door de inzet van de ‘Waanzinnige Podcast’ uitgedaagd om samen te praten over boeken. In de ZB in Vlissingen gaan de kinderen op 11 augustus nadenken over een nieuwe inrichting van De Spuikom. Groep 7 krijgt een voorleesworkshop en de leerlingen gaan daarna voorlezen aan de peuters van de Zomerschool Het Windorgel.

Voor de groepen 3 en 4 is er een zomerleesprogramma om het (voor)lezen thuis te stimuleren. Samen met hun ouders kunnen ze meedoen met Vakantielezen.

De Boekfiets op bezoek bij peuters

Zowel de peuters van zomerschool de Zeetuin op basisschool de Omnibus als de peuters van het Windorgel in de Combinatie krijgen iedere week De Boekfiets op bezoek. We gaan dansen en voorlezen door middel van een vertelkastje en vertelplaten. De Boekfiets is een speciaal ontwikkelde bakfiets gevuld met kinderboeken, spelmaterialen en een muziekinstallatie.

Schrijver op bezoek

Op donderdagochtend 19 augustus komt Josien de Graaf aan de kinderen van groep 3 en 4 vertellen over haar nieuwe boek Leon & Mikki. Een sprookjesachtig avontuur vol vreemde figuren. Over vriendschap, moed en het verdriet om een overleden opa.

Muziekschool ‘Muzikaal je Verhaal’

Aansluitend aan het zomerleesprogramma biedt de Zeeuwse Muziekschool de workshop ‘Muzikaal je Verhaal’ aan. Deze sessies zijn als een woensdagmiddag bij een vriendje of vriendinnetje op zolder. De zolder staat vol met muziekinstrumenten en je mag alles ontdekken en uitproberen. Er is een MaakMuziek-coach aanwezig die van alle instrumenten iets weet. Muzikaal je Verhaal is een Music Playground Session: een muzikale speeltuin met oneindig veel mogelijkheden tot verdieping en op verschillende niveaus.