Vrienden van de ZB organiseren Vriendenmiddag

Gepubliceerd op: 13 oktober 2022 16:27

De Stichting Vrienden van de Zeeuwse Bibliotheek bestaat al sinds 1988 en maakt mede het cultureel programma van de ZB mogelijk. Daarnaast dragen de Vrienden bij aan het behoud van de bijzondere collecties, zoals het Oud-Bezit en de Zelandica, onder meer door restauratie, conservering en digitalisering.

Voorzitter Aschwin van den Abeele vertelt: “Voor slechts 15 euro per jaar kunnen alle Zeeuwen via de Vrienden de ZB steunen. Om ze daarvoor te bedanken, organiseert het bestuur jaarlijks een Vriendenmiddag in de ZB in Middelburg. Op zaterdag 26 november staat de middag in het teken van de ‘Zeeuwse Chopin’: Gerard von Brucken Fock. De auteur van zijn biografie, Eric Matser, geeft een inkijkje in het leven van de componist én getalenteerd kunstschilder, waarna Jan van Damme de biograaf interviewt. Uiteraard kunnen de Vrienden ook genieten van de prachtige muziek die Von Brucken Fock heeft gecomponeerd en na afloop is er een gezellige Vriendenborrel.”

Maar de Vrienden doen nog veel meer. Aschwin: “We geven ieder jaar een klein boekje uit, dat past bij het thema van de Vriendenmiddag. Dit jaar dus over Von Brucken Fock. Ook het Muziekblog van de ZB wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden. Uiteraard worden de Vrienden ook over alle ontwikkelingen binnen de ZB geïnformeerd – zo zijn ze altijd als eerste op de hoogte.”

Vriend worden en op 26 november erbij zijn kan via een inschrijfformulier aan de balie van de ZB of via de site.