Voorronde Kunstbende Zeeland

Gepubliceerd op: 17 mei 2023 11:58

Op zondag 11 juni 2023 vindt de Zeeuwse voorronde van Kunstbende Zeeland plaats in het Scheldetheater in Terneuzen.

Kunstbende is dé springplank voor een nieuwe generatie makers. Iedereen tussen de 13 en 19 jaar die iets doet met content, muziek, dans, DJ, beeldende kunst, fashion, film, schrijven of theater, kan met Kunstbende meedoen. Tijdens de regionale voorronde strijden zo’n 100 Zeeuwse jongeren binnen verschillende kunstcategorieën tegen elkaar om een plek in de landelijke finale in Amsterdam.
Deelnemers zijn afkomstig uit heel Zeeland en hebben eerder dit jaar kennis kunnen maken met Kunstbende via workshops, open podia en events. De voorronde is voor iedereen gratis toegankelijk. Het programma start om 13.00 uur.

Optredens en activiteiten

Tijdens de voorronde in Terneuzen betreden ambitieuze jongeren het podium met eigen werk. Er zijn diverse zalen, waarin doorlopend optredens te zien zijn. Deelnemers presenteren hun kunsten aan zowel publiek als aan een vakjury, bestaande uit professionals uit de creatieve sector.

Maar er is meer: bezoekers kunnen meedoen aan activiteiten zoals zeefdrukken i.s.m. Toonbeeld, graffiti/stencilen met Klipdesign, dans-TikToks opnemen met Scalda mbo Dans, een oude spijkerbroek omtoveren tot een hippe tas met Saint Muze of gewoon lekker spelen in de chillhoek. Ook is er een lekkere traktatie van Scalda voor de vroege bezoekers en de hele dag zijn er pizza’s verkrijgbaar bij de foodtruck van l’ Arte della Pizza.

De presentatie van de middag is in handen van Rens Polman (bekend van o.a. Keuringsdienst van Waarde, Drugslab, en Spuiten en Slikken) en Kevin van Gorkom (bekend van o.a. de hiphopformatie De Hobbyisten). Rond 18.15 uur vindt de grote prijsuitreiking plaats.

Creatieve helden verdienen een podium én publiek! De voorronde van Kunstbende Zeeland is voor iedereen gratis toegankelijk en een feestje voor jong en oud. Het volledige programma staat vanaf 1 juni online op kunstbende.nl en op de Kunstbende-socials.

Finale Amsterdam

Aan het eind van de middag weten we wie er doorgaan naar de landelijke finale op zaterdag 30 september in Amsterdam. Winnaars ontvangen een prijzenpakket vol gadgets, cadeaubonnen, vrijkaarten voor Zeeuwse podia en coaching op maat. Maar ook optredens op Zeeuwse festivals, zoals City of Dance, Kunstschouw, Festival Onderstroom en Bevrijdingsfestival Zeeland. Daarnaast geeft Kunstbende de winnaars de kans van hun leven door op een groot landelijk festival of evenement te mogen optreden!

Last-minute aanmelden?

Zin gekregen om nog mee te doen? Check alle spelregels op kunstbende.nl/wedstrijd en schrijf je voor 25 mei nog in.

 

Foto: Martijn Fincke